Winther fem slag fra toppen inden weekenden | Golf.dk
Jeff Winther har gode minder fra South African Open, og han har givet sig selv chancen for at hente et nyt topresultat i en af verdens ældste turneringer.

Foto: Getty Images

Winther fem slag fra toppen inden weekenden

10/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Torsdag blev seks af de syv danske deltagere i South African Open sluppet løs på Bushwillow Course, og alle seks klarede opgaven under par. Fredag skulle de så prøve kræfter med den noget mere krævende Firethorn Course, og det udviklede sig til en kamp for blot at spille lige op med banen. 

Rasmus Højgaard startede dagen delt på 10. pladsen med Jeff Winther, men vinderen af AfrAsia Bank Mauritius Open kom hurtigt i problemer. Efter fire huller var han tre over par, og derfra udviklede det sig til en kamp for at klare cuttet.

Rasmus Højgaard lavede tre bogeys og fire birdies fra syvende til 14. hul, og det gav en total i -4, hvilket også var blev kravet for at avancere. Pars fulgte på 15., 16. og 17., men på det afgørende hul indkasserede han en dyr bogey.

74 slag brugte han, ni flere end torsdag, og det betyder, at Rasmus Højgaard nu kan rette sin opmærksomhed mod ørkenturneringerne i Abu Dhabi, Dubai og Saudi Arabien.

Nicolai Højgaard tager med for at benytte de attraktive træningsforhold, inden han vender tilbage til Sydafrika om et par uger for at deltage i årets tre første turneringer på challengetouren. 

De to tvillinger kan følges ad, for også Nicolai missede cuttet i Johannesburg. Dagens runde i par gav en total i -2, to slag fra at få del i pengene.

Benjamin Pokes 73'er gav en samlet score i par, og med runder i hver 76 slag sluttede Morten Ørum Madsen og Martin Leth Simonsen begge over par og langt tilbage i stillingen.

Tilbage er to danskere, og inden de afgørende 36 huller har især Jeff Winther chancer for at gøre sig gældende. De seneste tre år er han blevet nummer syv, 20 og 14 i SA Open, og med en 30. plads i -6 har han kun fem slag til toppen i årets udgave. Winther lavede fire birdies og fire bogeys for en runde i par. Samlet er han seks under.

Tapio Pulkkanen spillede sig alene i front for årets første turnering på europatouren med en 66'er, som bragte ham til -11. Fem mand er et slag efter.

Joachim B. Hansen har syv slag til toppen, men han kan være tilfreds med i det hele taget at spille med i weekenden. Efter 70 slag på første runde var Hansen nede omkring nummer 100 i stillingen, men på den lettere Bushwillow Course leverede han en 68'er for at rykke frem til 59. pladsen og inden for cuttet.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer