Winther faldt tilbage, men eneste dansker i finalen | Golf.dk
Søren Kjeldsen forbedre sin score med 12 slag fra torsdag til fredag, men det var alligevel ikke nok til at klare cuttet

Foto: Getty Images

Winther faldt tilbage, men eneste dansker i finalen

12/01 - 2018 | Martin Rahbech

Der var solid dansk deltagelse, da europatouren rykkede ind i Sydafrika med BMW SA Open. Fem danskere var til start, men den danske deltagelse er skåret ned, og Jeff Winther er den eneste dansker i weekendens finalerunder på Glendower Golf Club i Johannesburg.

Han startede anden runde på en delt ottendeplads efter åbningsrunden i -4. Det fulgte han fredag op med en runde i par med to birdies og to bogeys. Samlet rækker hans score i -4 til en delt 20. plads.

Hør Golf.dk's podcast med Jeff Winther.

Cuttet lignede længe at blive i -1, men det endte i par. De bedste danskere udenfor finalevarmen var Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen, men deres total i +1 rækker blot til 76. pladsen.

Søren Kjeldsen havde brug for en drømmerunde fredag, da han spillede sin åbningsrunde i +7.
Den nødvendige drømmerunde forblev en drøm, for Kjeldsen var i +2 efter seks huller. Han fulgte op med tre birdies og spillede sin sidste 12 huller i -7. Det rykkede ham frem til 94. pladsen i +2  og altså to slag fra finalepladsen.

Morten Ørum Madsen var inviteret med til turneringen takket være sin sejr i turneringen tilbage i 2014, men det gode gensyn rakte ikke længere end til 103. pladsen i +3.

Et andet misset cut var et særligt af slagsen. Sydafrikanske Jason Diab leverede nemlig den meget sjældne præstation at skyde en 12’er på et par-3 hul. 
Det blev til en runde i +12 og en samlet sidste plads for den 27-årige sydafrikaner, der har været professionel siden 2014. 

I den helt modsatte ende er førstepladsen indtaget af Chris Paisley og Adrien Saddier i -13 fire slag foran Jacques Kruyswijk, der er feltets bedste sydafrikaner.

Link til stillingen
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer