Winther faldt som sidste dansker i 1/8-finalen | Golf.dk
To turneringer i træk har givet top-20 placeringer til Jeff Winther.

Foto: Getty Images

Winther faldt som sidste dansker i 1/8-finalen

01/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Trods en lovende start med to birdies på de første fire huller tabte Søren Kjeldsen lørdag morgen sin knockout-match mod svenske Anton Karlsson. Den 44-årige dansker var bagud med to slag inden niende og afgørende hul, og selvom han fik birdie, var det et slag for mange til at komme med videre til 1/16-finalerne.

Det klarede til gengæld både Jeff Winther og Anders Hansen uden de store problemer. 

Hansen kom i kamp mod Malaysiens Gavin Green. 48-årige Hansen har en begrænset kategori til europtouren og tilmed en begrænset lyst til at spille mere end nogle få turneringer om året. Made in Denmark var hans første start i 2019, og derfor er det i sig selv imponerende, at han nåede blandt den bedste femtedel denne uges Belgian Knockout på Rinkven International Golf Club.

Ni pars var dog ikke nok til at komme længere end 1/16-finalerne. Green vandt deres opgør med tre slag.

Jeff Winthers næste modstander blev den 21-årige norske rookie Kristoffer Reitan, og de to skandinavers kamp blev tæt til det sidste. Winther kom bagud efter en bogey på tredje hul. De to næste blev delt i birdies, og Winther udlignede på ottende hul med en eagle mod Reitans birdie. 

Dermed var de helt lige, og det blev danskeren, som avancerede, da Reitan snublede nær målstregen og lavede en doublebogey.

Winther fik den værst tænkelige start på sin 1/8-finale mod hollænderen Darius Van Driel. En triplebogey bragte den tidligere greenkeeper tre slag bagud, og med matches over kun ni huller havde han travlt for at spille sig tilbage i matchen. 

Det lykkedes. Birdies på femte og ottende hul kombineret med en bogey af Van Driel gjorde, at de to gik ned ad sidste hul helt lige. Det hårde arbejde med at hale hollænderen i land viste sig at være forgæves. Winthers par på niende kunne ikke måle sig med Van Driels birdie. 

Derfor bliver der ingen dansk deltagelse, når det går løs i kvartfinalerne søndag morgen.

Næste opgave for Winther og Joachim B. Hansen bliver GolfSixes i Portugal næste weekend, hvor de skal repræsentere Danmark.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer