Winther: - Danskere vil klare tourskolen med bravour | Golf.dk
Lasse Jensen og Niklas Nørgaaard har haft vidt forskellige sæsoner, men begge kan nå at spille sig på europatouren i 2020.

Foto: Henrik Schou/Jens Morten

Winther: - Danskere vil klare tourskolen med bravour

21/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Der er nu mindre end en måned til europatourens Q-School afvikler sin “Final Stage” på Lumine Golf Club i Katalonien.

Det plejer at være med deltagelse af Jeff Winther, som har spillet tourskole syv gange. De sidste tre år har han generhvervet sit tourkort ad denne barske vej, hvor presset er maksimalt under seks runder på to forskellige baner.

Men ikke i år.

Jeff Winther har med flot spil for længst sikret sig sit tourkort for 2020. Så når et endnu ukendt antal danskere sveder, grubler og lider over hvert eneste slag på Lumine, vil han sende dem en venlig tanke.

Jeff Winther: - Jeg er sindssygt glad og pissestolt

- Det vil jeg helt sikkert. Og jeg vil også sende dem en SMS, hvor der står “bare gør som Winther A/S”, griner han, da Golf.dk snakker med ham.

Han lader forstå, at flere af hans landsmænd sagtens kan klare sig uden hans gode råd.

- Jeg er 100 procent sikker på, at sådan en som Lasse (Jensen, red.) klarer den. Det er kun et spørgsmål om, at han har ro i hovedet og er skadesfri, siger Winther.

Lasse Jensen er en rutineret spiller med 141 starter på europatouren. Men han har haft en svær sæson, hvor han har vekslet mellem europatouren og challengetouren har en 25. plads i Kenya som sit bedste resultat.

Den 31-årige Jeff Winther har også stor tillid til Niklas Nørgaard Møller, som han tidligere har været klubkammerat med i Kokkedal Golfklub. Møller har i år vundet Nordic League med blandt andet en sejr og seks 2. pladser. Dermed er han sikker på en Challenge Tour-plads i 2020, men Jeff Winther ser ham som kommende europatour-spiller.

- Han er også svær at komme udenom. Det er kun, hvis han bliver for nervøs, eller hvis han begynder at tænke på sin takketale allerede efter tredje runde, lyder det fra Danmarks tourskole-specialist.

Jeff Winther ser som så mange andre også Højgaard-tvillingerne som fremtidige europatour-spillere.

Lige nu er seks danskere sikret ret til at spille på europatouren i 2020. Det er Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen, Thorbjørn Olesen, Jeff Winther, Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn.

Derudover har en række spillere stadig mulighed for at spille sig ind via top-15 på Challenge Tour eller top-25 på Q-School.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer