Winther bringer formen med til Belgien | Golf.dk
Jeff Winther kom godt fra start i Belgien.

Foto: Getty Images

Winther bringer formen med til Belgien

30/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Jeff Winther har kun misset to cuts siden starten på sæsonen, og sidste uge blev han bedste dansker i Himmerland med en delt 18. plads. Herefter er den 31-årige tidligere greenkeeper nummer 101 på Race to Dubai og i position til at forny sin plads på europtouren for første gang i sit fjerde forsøg. 

Det flotte spil fra første del af sæsonen fortsatte torsdag i Belgian Knockout. Winther gik en bogeyfri runde i 67 slag, hvilket svarer til fire under par på Rinkven International Golf Club. Scoren rækker i skrivende stund til en delt femteplads - et slag fra førstepladsen - og dermed er kursen sat mod en ny check.

Ugens turnering afviger markant fra normale slagspilsturneringer over 72 huller. I Belgian Knockout spilles der også klassisk slagspil de første to dage, men spillerne er delt ind i to grupper med hver deres interne konkurrence. 

Blandt spillerne, som startede tidligt torsdag og har starttid efter frokost fredag kvalificerer 32 sig til weekenden. Det samme gælder den halvdel, som starter sent/tidligt de to første dage. På den måde korrigerer man for ændringer i vejrforhold, som ofte spiller en afgørende rolle i udfaldet af en turnering.

De 64 spillere, som kvalificerer sig til weekenden, bliver seedet efter deres slagspilsscore, og derfra gælder det mand-mod-mand kampe, indtil der står én tilbage som vinder søndag eftermiddag.

De afvikles over ni huller og som slagspil. Det vil sige, at ingen match er afgjort før det sidste putt er slået, da der kan ske mange slags udsving på et enkelt hul.

Fem danskere er til start i Belgien. Søren Kjeldsen lavede en doublebogey på sidste hul for en score i -1. Joachim B. Hansen er i par og delt nummer 33 i sin halvdel af feltet.

Lasse Jensen og Anders Hansen er blandt spillerne i den anden halvdel, som skal forsøge at tackle banen til eftermiddag.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer