Willett stråler i Dubai | Golf.dk
Danny Willett og Francesco Molinari blev de store vindere, da europatouren lukkede ned for 2018 i Dubai.

Foto: Getty Images

Willett stråler i Dubai

18/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det er sæson for comeback-fortællinger. For en uge siden vandt Lee Westwood og Matt Kuchar. De havde ventet præcis lige længe, siden 20. april 2014. Denne uge blev det Danny Willetts tur. Englænderens sejrstørke var ikke nær så lang, men hans fald fra tinderne langt mere dramatisk.

Willett var nummer ni i verden efter sin sejr i The Masters 2016, men skader og formdyk resulterede i et styrtdyk på verdensranglisten. Han var helt nede som nummer 462 tidligere i år, men på europatourens største scene fandt den 31-årige englænder tilbage til toppen.

Willett gik ind til finalerunden ved DP World Tour Championship på en delt førsteplads med den forsvarende Masters-vinder, Patrick Reed. Det blev den tidligere, som satte et tidligt angreb ind, og selvom han senere kom i problemer, blev han aldrig indhentet igen.

Willett rullede et eagleputt på tværs af anden green og i hul. Reed startede sin runde med at sætte slag til, og han kom først tilbage til par for dagen på 11. hul. Det var deromkring, hvor Willett lavede et par bogeys, men Reed nåede aldrig nærmere end et enkelt slag.

Willett lavede tre birdies på de sidste fem huller, nåede til -18 og vandt med to slag ned til Reed og Matt Wallace.

- Det har været en masse hårdt arbejde. Det har været hårdt. Jeg er bare så utrolig stolt af mig selv og alle, som har været omkring mig.

- Man ved aldrig, hvornår den næste sejr vil komme, og med alld de ting, der er sket, var jeg ikke sikker på, at det nogensinde ville ske igen, sagde vinderen.

Mens Willett tog sig af DP World Tour Championship, blev Francesco Molinari kåret som samlet vinder af Race to Dubai. Italieneren sluttede på en beskeden 26. plads, men kun en sejr til Tommy Fleetwood ville kunne ændre på udfaldet, og det var aldrig aktuelt søndag.

De to danske deltagere kom aldrig til at spille større roller på Earth Course, men samlet set for 2018 er det en anden historie. Olesen sluttede med en runde i 71 slag og blev nummer 45. Bjerregaard var et slag bedre på 41. pladsen trods en 73'er i sæsonens sidste runde. 

De sluttede henholdsvis nummer otte og 13 på Race to Dubai, højere end begge nogensinde havde prøvet tidligere i karrieren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer