Willett erobrer Wentworth | Golf.dk
Danny Willett har vundet to afdelinger af Rolex Series inden for et år.

Foto: Getty Images

Willett erobrer Wentworth

22/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det er mere end to år siden, Danny Willett senest var i top-50 på verdensranglisten, men når pointene fra ugens turneringer bliver registreret, vil den 31-årige englænder igen være at finde i det gode selskab.

Da det stod værst til, var den tidligere vinder af The Masters ikke engang blandt de 400 bedste i verden, men med sejren i sidste års DP World Tour Championship, markerede Willett sit comeback på den store scene.

Denne uge var der igen Rolex Series på menuen, og igen tog Willett for sig af retterne. På Wentworth delte englænderen førstepladsen med Jon Rahm efter både anden og tredje runde, men søndag var der klasseforskel på de to.

Willett bragte sig alene i spidsen med birdies på andet og tredje hul, og han blev aldrig hentet igen på vejen mod sejren i BMW PGA Championship.

Det blev til seks birdies på de afgørende 18 huller, heriblandt på de to afsluttende par fem huller, men dagens eneste bogey gav meget muligt det største rygstød. På 11. hul bragte englænderen sig i store problemer, men med et putt på over 10 meter reducerede han skaden til en bogey og bevarede dermed et spinkelt forspring ned til spanieren.

Det endte med en runde i 67 slag, hvilket fik hans total til -20 og gav en sejr på tre slag ned til Rahm. På Wentworth West blev regnen afløst af champagnesprøjt, da karrierens syvende titel på europatouren blev fejret.

- Det bliver ikke meget bedre end det her, vel? Det var en god kamp derude, nok mere med mig selv end nogen anden, og det var rart at komme ud på den anden side som vinder, sagde Willett til europatouren.

Christiaan Bezuidenhout tog sig af tredjepladsen i -16, mens amerikanerne Patrick Reed og Billy Horschel delte fjerdepladsen i -15.

For Søren Kjeldsen blev BMW PGA Championship også en slags sejr. Den 44-årige dansker indledte karrieren på europatouren i 1998, og efter en 41. plads på Wentworth er han garanteret også at spille på højeste niveau i 2020.

Kjeldsen startede finalerunden som nummer 52, men han rykkede frem til en delt 41. plads med en score i 70 slag, som gav -1 for turneringen. For det modtager Kjeldsen 37.406 euro og 43.40 point til Race to Dubai.

Han startede ugen som nummer 97 på Race to Dubai, men med dette resultat klemmer han sig ind på 89. pladsen lige foran Jeff Winther.

Kjeldsen kan nu spille frit i de fem sidste uger af den regulære sæson og måske endda kvalificere sig til de lukrative turneringer i Tyrkiet, Sydafrika og Dubai.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer