Wild Card vinder GolfSixes | Golf.dk
Paul Dunne og Gavin Moynihan vandt den anden udgave af GolfSixes.

Foto: Getty Images

Wild Card vinder GolfSixes

06/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Førstedagen i den anden udgave af GolfSixes var domineret af damerne. Kaptajnholdet med Thomas Bjørn og Catriona Matthew blev sendt hjem efter gruppespillet, men de to rene damehold spillede sig videre til kvartfinalerne.

Det var dog det fjerde og sidst uddelte Wild Card, som stjal showet på finaledagen. Irland, repræsenteret af Paul Dunne og Gavin Moynihan, kom op mod de engelske damer, Charley Hull og Georgia Hall i kvartfinalen.

Ligesom i gruppespillet blev knockout-fasen afviklet som greensome over seks huller, og efter to pars lavede Irland tre birdies i træk for at vinde 2-0 og sende de engelske damer hjem.

Kvartfinalerne blev også endestationen for de europæiske kvinder, Mel Reid og Carlota Ciganda, som tabte 2-0 til Australien.

I Irernes semifinale mod Sydkorea lavede begge hold fire birdies og en bogey for scoren 1-1, men det var irerne, som trak sig sejrrigt ud af omspillet, da 23-årige Moynihan chippede i for birdie og sejren på 2-1.

I finalen ventede franskmændene Romain Wattel og Mike Lorenzo-Vera, som blev udsat for et regulært stormløb. Wattel og Lorenzo-Vera producerede tre birdies, men det irske par var for alt for stor en mundfuld. 

Birdie, birdie, eagle, par, birdie - fem under par efter fem huller lød irernes score, og så tilhørte titlen Dunne og Maynihan efter en sejr på 2-0.

- Når man har sit lands tre farver ud for sit navn, bliver det lidt mere seriøst. Vi er glade for at repræsentere Irland på en god måde, få et fint trofæ under bæltet og få chancen for at bygge videre på resultatet resten af sæsonen, sagde Dunne efter sejren, der ikke tæller officielt på europatouren.

Formatet er skabt for at gøre golf hurtigere og mere seervenligt for at passe ind i et moderne mediebillede, hvor fem timers runder uden payoff før søndag bliver sværere og sværere at passe ind. Men det var ikke kun tilskuere og seere, som havde en fest i den mere end vanligt afslappede stemning.

- Vi kender hinandens spil så godt, og vi er komfortable i hinandens selskab. Vi havde en strategi på vej ind til turneringen, og banen passede os godt, tror jeg. Vi havde det sjovt. Ærlig talt har jeg ikke haft det så sjovt på en golfbane, siden jeg blev professionel. Det var et par fantastiske dage, sagde Moynihan.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer