Westwood slog 195 meter drive og blev kaldt af banen | Golf.dk
Under onsdagens pro-am måtte Joost Luiten holde på hat og briller, og forholdene blev kun værre, da alvoren startede torsdag.

Foto: Getty Images

Westwood slog 195 meter drive og blev kaldt af banen

14/09 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Torsdag har ikke været nogen god dag for golf i store dele af Europa. I Årets sidste Major, Evian Championship, opgav man første runde, og i Holland nåede eftermiddagsholdet ved KLM Open heller ikke mange huller, før en modbydelig vind kombineret med oversvømmede fairways gjorde det umuligt at spille videre.

Hvor slemt var det? Ifølge Lee Westwood, slemt!

- Jeg siger ikke, det blæste derude, men mit drive på første hul gik 215 yards. 20 yards længere end Thongchai Jaidee, tweetede englænderen, som nåede at spille fire huller. 

215 yards er under 200 meter, en distance mange amatører ude i klubberne komfortabelt flytter bolden, og små 100 yards kortere end normalen for professionelle.

Ugens eneste dansker på The Dutch er Jeff Winther, og han nåede heller ikke meget golf, inden hornet lød. To pars og en bogey blev det til, så den 29-årige kan se frem til en lang arbejdsdag fredag.

Blandt den halvdel, som nåede rundt mens forholdene var acceptable, gjorde Bernd Wiesberger og Richard Finch det bedst. Med runder i 66 slag er de et enkelt slag foran Ashun Wu og Joakim Lagergren i -4.

Wiesberger blev nummer to for et år siden, og han kom altså glimrende fra start i forsøget på denne gang at nå helt til tops. I hvert fald ser det ikke ud til, han skal bekymre sig om den forsvarende mester. Hjemmebanehelten Joost Luiten fik en skidt på turneringen i +4, og det svarede til 107. pladsen, da slagmarken blev forladt for dagen. For et år siden var Luitens vinderscore på samme bane -19.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer