Westwood i storform og på vej mod sejren | Golf.dk
Fire spillere er inden for to slag af Lee Westwoods førsteplads, inden de afgørende 18 huller ved Made in Denmark.

Foto: Henrik Schou

Westwood i storform og på vej mod sejren

01/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Spotlyset ved Made in Denmark var fra start rettet mod hjemmebanespilleren Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesens kamp for den sidste plads på Ryder Cup-holdet. Det i en sådan grad, at den største stjerne i turneringens fem år lange historie næsten blev overset. 

Det er han ved at ændre på.

Lee Westwood har vundet 23 gange på europatouren. Den første kom i 1996 i Skandinavian Masters, og den seneste i Malaysia i foråret 2014. I Silkeborg er den 45-årige englænder favorit til at tage sejr nummer 24, da han går ind til de afgørende 18 huller alene på førstepladsen.

Thomas Bjørns vicekaptajn lavede syv birdies, inden han kom i uføre på hul 16. Drivet endte mellem træer langt venstre om fairway. Ved at slå efter green i andetslaget blev der åbnet op for en potentiel katastrofe, men med en kontrolleret hook fik verdens nummer 125 bolden op i greenkanten og kunne sikkert toputte for par.

Det gik mindre heldigt på 18. hul, hvor han slog i vandet og endte med en doublebogey for en 67'er. Dermed kom han i klubhuset i -16 for de første 54 huller, og da landsmanden Jonathan Thomson også gik fra hul 18 med doublebogey, kan Westwood gå i seng på en føring på et slag ned til Thomson, Thomas Detry og Steven Brown, som satte en ny uofficiel banerekord i 63 slag efter 10 pars, syv birdies og en eagle.

Selv efter dagens eneste fejl på dagens sidste hul var Westwood svært tilfreds, da han mødte pressen efter at have afleveret sit scorekort.

- Jeg spillede fantastisk hele dagen. Jeg havde ét dårligt sving på 18. tee, men det ville være dumt at fokusere på det, så godt som jeg spillede, sagde han.

Westwood har deltaget som spiller i 10 Ryder Cups, og gennem to årtier har han leveret 23 point til den europæiske sag. Skulle han gå han at vinde søndag, er det ikke utænkeligt at den danske kaptajn vil overveje, om han kan få mere nytte af den tidligere verdensetter som spiller i stedet for vicekaptajn. Den idé giver Westwood ikke selv meget for.

- Han vil ikke have en gammel mand som mig til at spille. Han vil have de unge gutter ind. Jeg har spillet 10, og jeg er klar over, når mit spil er helt skarpt og klar til Ryder Cup, og jeg tror, der er flere gutter, der fortjener et ”pick” mere end mig. 

Hvad det kommer til at kræve at gøre en ende på den fire et halvt år lange sejrstørke, har han ingen idé om.  

- Jeg har ikke noget nummer i tankerne. Jeg vil bare gå ud og prøve at spille, som jeg har spillet. Jeg har ramt bolden solidt, og jeg triller den godt på green, så jeg tager et slag af gangen og prøver at slå en masse gode, sagde Westwood.

Med de sene doublebogeys fik Matthew Fitzpatrick pustet en smule vind i sit sejl. Han er på 13. pladsen i -10 og har brug for en sejr for i det mindste at have en chance for at kvalificere sig til Ryder Cup på bekostning af Thorbjørn Olesen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk