Webb regerer på TPC Sawgrass | Golf.dk
Webb Simpson spillede finalerunden ved Players Championship i +1, men der ventede alligevel et sejrskys fra konen på 18. green.

Foto: Getty Images

Webb regerer på TPC Sawgrass

14/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Først klokken 00.45 dansk tid, da Webb Simpson med et seks slags forspring sikkert havde ramt øgreenen på TPC Sawgrass' hul 17, begyndte gravøren at ridse den 32-årige amerikaners navn ind i trofæet. I virkeligheden kunne han have gjort det to dage tidligere.

Simpson førte The Players Championship med fem slag efter fredagens 63'er og øgede lørdag forspringet til syv slag. Under finalerunden blev det aldrig for alvor spændende, selvom flere af forfølgerne satte inspirerede angreb ind.

Tiger Woods var en af dem. Manden, der kun på et hængende hår klarede cuttet, og var 14 slag efter Simpson halvvejs gennem turneringen, nåede inden for fire slag, da han bragte sig seks under par for dagen på hul 12. 

Det blev turneringens sidste birdie for Woods. Weekendens imponerende spil fortsatte, men den gamle Scotty Cameron-putter blev kold, da den havde brug for at være skoldhed. Woods måtte nøjes med en 69'er, efter en aggressiv linje mod hul 17 resulterede i en vandbold og en doublebogey.

Det gav en 11. plads i -11, og selvom det ikke er den slags resultater, den dobbelte vinder af turneringen samler på, kan han se tilbage på et par runders glimrende golf på en bane, der stiller store krav til det lange spil. Woods sluttede i samme score som fem andre spillere. Blandt dem var den tidligere vinder Adam Scott, Justin Thomas, som med resultatet er ny nummer ét på verdensranglisten, og Brooks Koepka, som lavede albatros på hul 16 på vej mod en 63'er søndag. 

Ligesom Woods mistede de øvrige forfølgere pusten. Danny Lee og Dustin Johnson var nærmest ved dagens start, men begge kunne kun spille lige op med banens par 72 søndag.

Derfor blev det Charl Schwartzel, Jimmy Walker og Xander Schauffele, som kom til at slutte nærmest vinderen. Med runder i 67 slag nåede de til -14.

Det endte med kun at være fire slag fra vinderscoren, da Simpson koblede fra på hul 18, slog en bold i vandet nær green og lavede en doublebogey, som uddelukkende havde kosmetisk betydning.

Webb Simpson har vundet US Open og stod inden denne uge noteret for tre øvrige titler på PGA Touren, men man skal helt tilbage til efteråret 2013 for at finde den seneste. Efter de mange års pause er han tilbage blandt vinderne, og i mellemtiden har førstepræmien i Players Championship haft vokseværk. Med en total i -18 kan han putte 1,98 millioner dollars i lommen.

- Nogle gange er golf bare et mysterium. Nogle uger sker der bare noget; det var en god og solid første runde, og anden runde var ret speciel. Og jeg hang i over weekenden for at klare skærene. Alt i alt var det en utrolig uge, sagde Simpson under præmieceremonien, inden han takkede sin gud og sin kone for at give styrke til at klare det gennem de svære, magre år.

Simpson får kun lov til at være Player's Champion i 10 måneder. Fra 2019 flytter turneringen tilbage til marts for at give plads til PGA Championship i maj.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer