Vredens dag | Golf.dk
Tyrrell Hatton har skabt et stort hul til forfølgerne, men det er ikke til at se på humøret.

Foto: Getty Images

Vredens dag

22/01 - 2021 | Mikkel Ring Christensen

Tyrrell Hatton har allerede vundet tre turneringer i europatourens eksklusive Rolex Series, og i sæsonens første turnering har han positioneret sig til at sikre sig en mere til samlingen.

Den 29-årige englænder har etableret sig i verdenseliten. Han er denne uge nummer ni på verdensranglisten, og i USA er han også slået igennem med sejren i Arnold Palmer Invitational i den sidste turnering, før Covid-19 satte professionel golf på pause. Det går godt for Hatton, men det er sjældent til at se på spilleren selv. 

Man skal lede længe efter en mere vred, irritabel og uhæmmet golfspiller. Selv den mindste smule modgang kan få Hattons sind i kog, og hvis han gør noget som helst forsøg på at lægge bånd på sine følelser, fejler han i en ekstrem grad. 

Nogle mener givetvis, at Hatton går over stregen, når han lader en kølle flyve, skælder ud på sig selv eller viser et hul den midterste finger, efter et putt er blevet misset, men der er formildende omstændigheder. Hatton er inkarnationen af de frustrationer, som er en uundgåelig del af golfspillet - uanset om de bliver delt med verden eller holdt tæt til kroppen. Samtidig er Hatton den første til at lave sjov med sig selv over de voldsomme udbrud.

Det har han gjort i europatourens nye social media video “Angry Golfers”, som blev offentliggjort fredag eftermiddag. Se den her.

Dette humoristiske indslag viser en mindst ligeså stor del af Hattons personlighed som den dårlige etikette på banen, og timingen for videoens offentliggørelse kunne ikke være bedre. Efter dagens spil på Abu Dhabi Golf Club kan Hatton tage et forspring på fem slag med til weekenden.     

Det var Rory McIlroy, som førte efter første runde, men den firedobbelte majorvinder havde svært ved at genskabe det formidable spil fredag. Nordireren nåede til -10 for turneringen, inden det begyndte at gå den forkerte vej, og da solen gik ned over ørkenen, var McIlroy faldet til +1 efter 14 huller, -7 samlet og til en delt andenplads med færdigspillede Jason Scrivener og Jazz Janewattananond samt Romain Langasque (16 huller).

Hatton var syv under par ved dagens start, men på sit andet hul producerede han en eagle, hans tredje i turneringen. Han satte et slag til på tredje hul, men med fire birdies i træk fra syvende lagde han afstand til alle konkurrenterne. Det var i sandhed vredens dag. 

Englænderen nåede til -12 for turneringen, og lørdag morgen har han stadig fem huller til at forbedre sin anden runde score i -5. 

På grund af forsinkelser på førstedagen falder cuttet først lørdag, og det bliver med stor interesse, halvdelen af den danske delegation kommer til at følge, hvilken score det vil kræve at få del i de otte millioner dollars.

Både Joachim B. Hansen (par på anden runde), Søren Kjeldsen (+1) og Jeff Winther (-2) er i par samlet, og det giver en foreløbig 66. plads. Kun top-65 klarer cuttet. Hansen er den eneste af de tre, som har færdiggjort anden runde, mens Kjeldsen og Winther har henholdsvis ni og 10 huller tilbage til at påvirke deres egen skæbne. 

Vinden forventes at lægge sig, inden spillet genoptages. Samtidig vil greens være nyklippede, og den kombination gør det overvejende sandsynligt, at -1 bliver kravet for at avancere.

Den score er Rasmus Højgaard færdigspillet i. Den 19-årige med to europatoursejre på cv’et sluttede dagen med en bogey, men en runde i par ser ud til at være nok til at sikre weekendarbejde. Højgaard kan gå i seng på en delt 48. plads.

Lucas Bjerregaard er bedst placerede dansker. Frederikshavneren var et slag under par, da han tog hul på dagens arbejde. 29-årige Bjerregaard nåede kun otte huller torsdag, og da han genoptog spillet på 18. hul, producerede han en fornem eagle. Det blev til en runde i 68 slag, -4.

Starten på anden runde blev mindre glædelig. Første hul kostede en triplebogey, men de næste 17 huller blev spillet i samlet -1 for en score i 74 slag. Med en total i -2 ligger Bjerregaard på 34. pladsen med kun fem slag op til McIlroy og de øvrige spillere på andenpladsen. 

Mens de øvrige danskere stadig har håb om at gøre sig gældende i turneringen, er Thomas Bjørn færdig. Den tidligere Ryder Cup-kaptajn brugte 81 slag på anden runde og er nede nær bunden af tabellen i +9.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,579,726
 • Unique Visitor:155,507
 • Registered Users:162,874
 • Unregistered Users:31,201
 • Blocked Users:12,428
 • Published Nodes:15,997
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.234.223.227
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:686
  • This week:66,721
  • This month:332,124
  • This year:2,580,216

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk