Vinderne fundet ved DGU Elite Tours sæsonfinale | Golf.dk
Cecilie Leth-Nissen føjede endnu en sejr til sit imponerende CV for 2019 med sejren ved DGU Elite Tour finalerne.

Vinderne fundet ved DGU Elite Tours sæsonfinale

29/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Halvdelen af pigelandsholdet, som blev europamestre tidligere på året, hentede denne uge en fjerdeplads ved VM i Canada. To af de øvrige spillere fra det vindende EM-hold var til start ved DGU Elite Tour sæsonfinalen.

Både herrer, damer, drenge og piger var i aktion i Vejle Golf Club, og i pigerækken sluttede Olivia Grønborg på en delt andenplads med Christina Thouber og Sarah Skovgaard Bils i +4. Udover en EM-guldmedalje matchende Grønborgs, har Cecilie Leth-Nissen også en guldmedalje fra årets junior DM. I vejle triumferede hun igen. Runder i 73 og 74 slag rakte til en tre-slags sejr i +1 og gjorde en i forvejen formidabel sæson endnu bedre.

I damerækken var Smilla Sønderby mindst ligeså overlegen. Runder i 72 og 73 slag gav en samlet score i -1 og en sejr på fire slag ned til Vejles egen Linette Holmslykke, mens Fie Kjærgaard Olsen sluttede på tredjepladsen i +5.

Blandt drengene var der også klasseforskel, men her var der to spillere, som distancerede konkurrenterne. Rasmus Bofill fra Silkeborg Ry gik runder i 70 og 69 slag for at nå til -7, og den score matchede Holbæks Jens Kristian Thysted med runder i 68 og 71 slag. De sluttede hele fem slag foran tre spillere på tredjepladsen.

Første runde blev afbrudt på grund af dårligt vejr, og det betød, at der skulle spilles en hel del golf søndag. I herrerækken gav det mange timers tæt kamp om titlen.

Ligesom i den seneste afdeling af DGU Elite Tour var det landsholdsspilleren Hamish Brown, som løb med sejren i sidste ende.

Frederik Severin Tøttenborg spillede sig til tops med en bogeyfri første runde i 67 slag. Han førte med tre slag ned til Brown, og selvom Smørum-spilleren også gik finalerunden under par, var det ikke nok til at holde Brown fra Aalborg bag sig.

Med birdie-eagle på ottende og niende hul indledte Brown sit angreb, og med birdies på 17. og 18. fuldendte han arbejdet. Det blev til en runde i 68 slag og en samlet score i -8, et slag foran Tøttenborg (72) og Malthe Tandrup Laustsen (69) på andenpladsen i -7.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer