Vild træningsrunde i Odense | Golf.dk
Nikolaj Thomsen (tv) og Peter Therkelsen kom flyvende fra start, da de sidste uge gik årets første træningsrunde på hjemmebanen i Odense.

Foto: Kristian Madsen

Vild træningsrunde i Odense

09/04 - 2019 | Henrik Søe

En flok elitespillere i Odense Golfklub gik for en uges tid siden ud på årets første træningsrunde med fokus på rutiner.

Men runden blev alt andet end rutinemæssig.

En af spillerne var Nikolaj Thomsen. Da han stod på teestedet på det 479 meter lange par 5-hul, skulle han slå sit allerførste slag på banen i 2019. 

- Jeg slår et halvforkølet drive ud i højre side, hvor den ligger i noget semirough. Så slår jeg en 3-kølle fra 245 meter, og den har retning lige mod pinden. Den hopper to gange, og så kigger jeg og min spillemakker på hinanden. Vi er i tvivl. Er den gået i, ligger den lige bag flaget eller er den løbet ud af green? Da vi kommer op på green, ligger den i hullet, så det var lidt vildt, fortæller Nikolaj Thomsen.

- Det var en noget anderledes måde at starte op på, og jeg spurgte også vores assistenttræner om det var for tidligt at stoppe sæsonen, siger Nikolaj Thomsen, der rent faktisk har prøvet at lave en albatros tidligere på 14. hul på Himmerlands Garia Course (Old Course).

Hvis Nikolaj Thomsens albatros skabte god atmosfære i bolden, blev stemningen kun endnu vildere en halv times tid senere, da kvartetten nåede fjerde hul - et par 3-hul på 165 meter fra backtee.

Peter Therkelsen var også i gang med sin første træningsrunde i 2019, og efter tre hullers opvarmning greb han fat i sit 7-jern og slog til bolden, som stille og roligt fandt vej til bunden af koppen. Værsgod, hole-in-one.

- Det var lidt specielt efter Nikolajs albatros. Vi var ude tirsdag den 2. april, og det var vist godt, det ikke var dagen før. Så ville folk sgu nok ikke have troet på os. Og nu kan det kun vist kun gå ned ad bakke resten af sæsonen, siger Peter Therkelsen, som med fuldtræfferen i sidste uge nåede op på tre holes-in-one i karrieren.

Ingen af spillerne i bolden nåede dog at notere en score på runden, som de måtte afbryde på grund af mørke. Men allerede lørdagen efter var de to dygtige - og heldige - klubkammerater igen i aktion på hjemmebanen i Odense, og denne gang kom de en anelse ned på jorden. Nikolaj Thomsen måtte nemlig “nøjes” med en birdie på første hul, mens Peter Therkelsen noterede sig for en par på par 3-hullet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer