Vil du tilbage til golf? - sådan får du dit handicap tilbage | Golf.dk
Vil du vide, hvordan du kommer i gang igen, hvis du er tidligere golfspiller?

Foto: Ulrik Jantzen

Vil du tilbage til golf? - sådan får du dit handicap tilbage

29/05 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Der er travlhed på de danske golfbaner. Medlemmerne strømmer til for at spille, og ikke-medlemmerne strømmer til for at blive det.

I disse dage modtager både de danske klubber og Dansk Golf Union en del henvendelser fra tidligere golfspillere. Nogle af dem ønsker et handicap, der ikke er et begynderhandicap, men retvisende for deres færdigheder.

Samtidig vil nogle også gerne kunne spille, uden at skulle igennem et begynder- og regelforløb, som de måske føler er overflødigt.

Du skal regne med, at hvis det er mere end fem år siden, at du var medlem af en golfklub, så er dit tidligere medlemskab og handicap ikke registreret. Det skyldes persondatalovgivning, der forbyder opbevarelse af data i mere end fem år.

I det tilfælde kan du gå på jagt efter gamle scorekort, bagmærker eller lignende, som kan sandsynliggøre, at du kan spille golf. Tag herefter en snak med den klub, du gerne vil melde dig ind i. Her vil Handicapkomitéen højst sandsynligt kunne sætte dig i et passende handicap, ud fra dine tidligere evner og et par afleverede EDS runder. 

Det kan være, at en seance med klubbens pro og en regelprøve er det eneste, du behøver for at kunne give los på 1. tee og få et fair handicap.

Hvis det er mindre end fem år siden, du var golfspiller, kan du starte med at henvende dig til din gamle klub, uanset om det den eller en anden klub, du nu ønsker at være medlem af. Men du kan også kontakte Dansk Golf Union-

Klubber har forskellig praksis med hensyn til opbevarelse af data om gamle handicaps, men i Dansk Golf Union kan vi finde det i op til fem år senere. Har du været medlem af en klub inden for de sidste fem år, kan DGU således hjælpe dig med at dokumentere det.

Skriv i så fald til info@dgu.org

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk