Victor Østerby eneste dansker i 1/8-finalerne | Golf.dk
Victor Østerby er på vej til at forbedre sin placering som nummer 64 på Nordic League.

Victor Østerby eneste dansker i 1/8-finalerne

05/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ni danskere blev til tre under første runde af hulspilsturneringen SM Match presented by Greatdays, og i 1/16-finalerne blev yderligere to sorteret fra. Når de sidste 16 spillere går på banen fredag, er Victor Østerby eneste tilbageværende dansker på Österåkers Golfklub nord for Stockholm.

Mikkel Bergmos kæmpede sig frem til 18. hul, hvor han måtte kapitulere med et nederlag på 2 huller til Fredrik Gustavsson.

Niklas Nørgaard Møller var 1down efter 15 huller mod Hampus Bergman, men han fik matchen tilbage i balance, så spillerne måtte ud på 19. hul. Der trak svenskeren det længste strå.

Dermed missede Nørgaard Møller chancen for at overtage førstepladsen på Nordic League. Han gik ind til ugens turnering 126 euro fra førstepladsen, men hvor den langtslående dansker med fem andenpladser i sæsonen nu er slået hjem, vandt førende Christopher Sahlström sikkert sin match for at spille sig videre til 1/8-finalerne. 

Ligesom de to øvrige danskere blev det en lang match for Østerby, men på 21. hul var sejren i hus. Det er et sjældent lyspunkt i en sæson, som indtil videre har budt på 10 missede cuts ud af 18 turneringer og en niendeplads som bedste resultat.

Det resultat kommer han som minimun til at matche denne uge. Kan han holde stimen kørende, er der kun fire direkte modstandere tilbage på vejen mod sejren. Næste forhindring bliver svenske Anton Wilbertsson fredag morgen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer