Vibe-Hastrup vil gentage en af karrierens tidlige bedrifter | Golf.dk
Mads Vibe-Hastrup i 2001, hvor han hentede syv top-ti placeringer i rap på Challenge Tour. Nu håber han at gøre noget lignende.

Foto: Getty Images

Vibe-Hastrup vil gentage en af karrierens tidlige bedrifter

21/06 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Det kan lyde overdrevet optimistisk, når man bare har klaret to cuts i år og er nummer 38 på Ecco Tours Race to Himmerland.

Men Mads Vibe-Hastrup håber på, at en top-ti ved Made in Denmark Challenge - presented by Ejner Hessel kan være starten på en stime af turneringer på Challenge Tour i 2017.

- Jeg håber på rigtig mange. Hvis jeg laver en top-ti i denne uge, så kan jeg komme med i næste uge. Og hvis jeg laver en til i næste uge, så kan jeg komme med igen ugen efter. Da jeg slog igennem, var det rent faktisk det, jeg gjorde, siger han til Golf.dk.

I 2001 præsterede han syv top-ti placeringer i træk på challengetouren og fik sit kort til europatouren. I 2007 vandt han Open de Madrid på Europas største tour, inden hans spil knækkede og han endte med at droppe golf på tourniveau.

- Jeg er ydmyg, men jeg ved at denne turnering er en chance, og den må jeg jo bruge, lyder det fra 38-årige Vibe-Hastrup.

Han tøver ikke med at kalde Made in Denmark Challenge - presented by Ejner Hessel den største turnering, han har spillet siden sit comeback, som han påbegyndte i efteråret 2016.

Han har ikke spillet på Challenge Tour, siden han i oktober 2012 missede cuttet, da touren besøgte Royal Golf Club i København.

Efter det satte Mads Vibe-Hastrup puntum for karrieren. Eller - det vil sige - han satte komma. For nu forsøger han at komme tilbage til den store scene. Og han er meget åben omkring de negative følelser, der var med til at bringe hans golfkarriere i koma.

Om hvordan tvivlen og frustrationerne var med til at koste ham to ægteskaber.

Han siger, at han har fået masser af positive reaktioner på hans åbenhjertighed, som han blandt andet har foldet ud i en bog og i sin blog her på Golf.dk.

- Jeg får mange positive tilkendegivelser. Også fra golfspillere ude i klubberne, som siger, at det er dejligt befriende at få en sand historie fra touren. Det giver mig masser af indre glæde i forhold til det, jeg laver, forklarer han.

Selve spillet er ikke, hvor det skal være endnu. Han har en fjerdeplads i år på Ecco Tour, men det er også hans eneste gode resultat.

- Mine gode slag er rigtig gode og mine dårlige slag er rigtig dårlige. Jeg skal bare have pudset mit spil af, og det tager tid, erkender han.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk