-Vi er jo stadig alle sammen golfspillere | Golf.dk
Charlotte Lykke Poulsen og Morten Ridder Johansen skal til Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019

-Vi er jo stadig alle sammen golfspillere

27/11 - 2018 | Martin Rahbech

En af de helt store sportsbegivenheder i 2019 er Special Olympics World Games i Abu Dhabi til marts. Golf er en del af programmet. En del af Special Olympics inkluderer en 43-årig klubgolfer fra Søllerød. Hun er med i Abu Dhabi på en særlig invitation. Charlotte Lykke Poulsen spiller meget golf og er i 20 i handicap. Hun skal være makker til 29-årige Morten Ridder Johansen, der også er klubgolfer med et handicap på 15,1. Men samtidig har en diagnose som autist.

De stiller op i unified foursome, der skal have en deltager, der har psykisk diagnose sammen med en, der ikke har det.

- Morten er en stor del af klubben, og han har været interesseret i at komme med til special olympics. Der er flere forskellige rækker, og han fandt ud af, at unified foursome var en mulighed. Han spurgte mig, om jeg ville være hans makker, og jeg sagde ja, inden jeg nåede at tænke over det. Jeg har ikke været tættere på et OL end tv-skærmen. Da jeg så undersøgte lidt om Special Olympics blev jeg imponeret. Det er lidt på niveau med de almindelige olympiske lege, og jeg tænker, det bliver en kæmpe oplevelse, fortæller Charlotte Lykke Poulsen til Golf.dk

Stiller andre krav 

Hun skal så som almindelig golfspiller være som makker til en spiller med autisme. Men det ser hun ikke som et stort problem.

- Jeg tænkte da lidt over, hvad jeg havde sagt ja til, for jeg har jo ingen særlige forudsætninger til at samarbejde med en person som ham. Men jeg kender ham, og vi har spillet lidt sammen. Jeg har snakket lidt med hans forældre, og de havde ingen bekymringer, så det har jeg heller ikke, siger Charlotte Lykke Poulsen.

- Det stiller nogle krav til mig til andet end golfspillet, og jeg skal være lydhør over hans tanker. Det kræver større tålmodighed og evnen til at omstille dig. Som golfspiller vil du gerne have ro omkring puttningen, og der skal du være god til at håndtere det, når du ikke får så meget ro, siger Charlotte Lykke Poulsen.

En match andre klubber kan lære fra

Hendes oplevelse med at spille med en spiller med et psykisk handicap ser hun fine muligheder for kan finde en plads i de danske golfklubber.

I starten af november var der en støttematch arrangeret af Søllerød Golfklub. Der var en match, der havde til formål at støtte de kommende deltagere ved Special Olympics økonomisk til hjælp til deres egenbetaling til Special Olympics, men det havde også det klare formål at forene de to forskellige typer af golfspillere med almindelige golfspillere og menneske med udviklings- eller fysisk handicap. Der var deltagelse af 100 golfspillere fra 20 forskellige golfklubber.

- Det fungerede langt bedre, end jeg turde håbe på. Der er bestemt noget, man kan lære fra også i andre klubber. Det kræver måske lidt større tålmodighed, men vi er jo stadig alle sammen golfspillere, siger Charlotte Lykke Poulsen.

Link til Special Olympics

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer