Veteranerne videre til weekenden | Golf.dk

Veteranerne videre til weekenden

28/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Estrella Damm N.A. Andalucía Masters hedder turneringen, hvor Sergio Garcia er tredobbelt forsvarende mester. Den 39-årige spanier ligger godt til i kampen om at vinde endnu engang efter sejre i 2011, 2017 og 2018. Han spillede Valderramas snævre bane i +1 på anden runde, men han holder sig stadig fremme på andenpladsen.

Ligesom Alvaro Quiros og nummer to fra challengetouren 2018, Adri Arnaus, er de fire under par halvvejs gennem turneringen. Waliseren Bradley Dredge er i samme score, og allle jagter de Christiaan Bezuidenhout, som har skabt sig et forspring på fire slag. 

Sydafrikaneren blev nummer tre sidste uge i Tyskland, og tidligere i år hentede han en andenplads og en fjerdeplads. I sin turnering nummer 57 på europatouren bragte Bezuidenhout sig i position til at hente sin første sejr med en anden runde i 68 slag, som bragte ham til-8.

De fire danske deltagere fik alle en skuffende afslutning på fredagen. Faktisk blev hele anden runde en stor skuffelse for Joachim B. Hansen. Han startede dagen på 11. pladsen, men 78 slag senere var han nummer 78 i +4 og to slag fra cutgrænsen.

Samme score sluttede Jeff Winther i. Den tidligere greenkeeper var nærmere bunden af tabellen end cutgrænsen efter en første runde i 76 slag, men i Kenya Open tidligere i år beviste Winther, at det ikke er grund til at afskrive ham. På den spanske solkyst var han lige ved at gentage sit mesterstykke. 

Winther lavede fem birdies og spillede sig tilbage til par, langt inden for cuttet, men doublebogeys på 16. og 17. hul kostede ham deltagelse i weekenden.

Der får man til gengæld de to danske fuldtidsmedlemmer af europatouren med højest anciennitet at se. 

Søren Kjeldsen blev nummer to i Volvo Masters på Valderrama i 2007, og året efter sejrede han på samme bane i det, der dengang var europatoutens finale. 

Fredag var Kjeldsen tre under par efter 15 huller, inden to sene bogeys forhindrede ham i at få del i dagens sjettebedste runde. 70 slag blev det til, og det rakte til at binge den 44-årige dansker frem til 23. pladsen i -1.

Derfra er der kun tre slag op til andenpladsen, og skulle Bezuidenhout miste grebet om den smalle bane, vil Kjeldsen ligge fint placeret til at spille med om sejren.

Thomas Bjørn har mere arbejde at gøre, hvis han skal blande sig i topstriden. Den 48-åriges Ryder Cup-karriere kulminerede med en succesfuldt kaptajnskab i Paris sidste år. Den startede med en europæisk sejr på Valderrama i 1997.

Fredag startede Bjørn ud lige inden for cutgrænsen, og der sluttede han også. Efter 16 huller var han i par for dagen, men det blev til en bogey-bogey afslutning. Da Bjørn kom i klubhuset, lignede det et tidligt exit, men i løbet af dagen blev hans total i +2 bedre og bedre, og da det sidste slag var slået, lå han delt nummer 55.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer