Verdenstoppen kæmper om tronen på Pebble Beach | Golf.dk
Verdens nummer ét, to og 10 er alle med i kampen om sejren, men ukendte Ted Potter Jr. løb med opmærksomheden lørdag.

Foto: Getty Images

Verdenstoppen kæmper om tronen på Pebble Beach

11/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

En af verdens mest ikoniske golfbaner lægger søndag græs til en finale med flere fra den absolutte verdenstop i kamp om sejren. Efter alle spillere havde været rundt på Pebble Beach, Spyglass Hill og Monterey Peninsula, faldt cuttet i AT&T Pebble Beach Pro-Am lørdag i -3.

Det betød et tidligt farvel til Rory McIroy, som sluttede to slag fra søndagsarbejde, men der er stadig rigeligt med publikumsfavoritter tilbage. 

Det er efterhånden en overflødigt at berette, Jon Rahm er med fremme, for selvfølgelig er han det. Verdens nummer to er på en delt femteplads i -11, to slag foran Phil Mickelson, som kommer fra en top-5 placering sidste uge.

Længere mod toppen har vinderen for to uger siden, Jason Day, del i andenpladsen i -12. Verdens nummer ét og dobbelte vinder af turneringen fastholdt sin førsteplads via en 70'er på Pebble Beach, men Dustin Johnson fik uventet selskab i scoren -14.

Mens de fleste af topnavnene kæmpede med en drilsk vind under tredje runde, var Ted Potter Jr  flyvende på Monterey Peninsula. Fem birdies og en eagle blev det til på de første ni huller, og den 34-årige amerikaner producerede fire mere i løbet af de næste seks huller. 

Kunne han tlbagelægge de afsluttende tre huller i -1, ville han slutte sig til den ekstremt eksklusive klub af spillere med en 59'er på PGA Touren. Desværre løb rekordforsøget ud i sandet med to bogeys, men Potter Jr. var alligevel svært tilfreds med sin runde i 62 slag, -9.

- Da jeg nåede til 11 under par, begyndte jeg at tænke, at jeg kunne komme under 60, men altså, jeg vidste, at par var en god score på de tre sidste huller, og jeg følte ikke, jeg slog dårlige slag på vej til de bogeys. Jeg vidste bare, det ville blive svært på vej ind, sagde Potter Jr. på sit pressemøde efter runden.

Potter Jr., nummer 246 på verdensranglisten, har kun klaret tre ud af otte cuts, siden han rykkede op på PGA Touren i efteråret, så det skal blive interessant at se, hvordan han bærer sig ad i direkte kamp mod spillets største navne søndag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer