Verdenspremieren ligner en succes efter første forestilling | Golf.dk
Meghaan MacLaren er ét slag fra førstepladsen efter en åbningsrunde i 65 slag.

Foto: LET

Verdenspremieren ligner en succes efter første forestilling

04/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ude i klubberne spiller damer, herrer og seniorer turneringer mod hinanden mange gange i løbet af en sæson, men blandt de professsionelle var det en verdenspremiere, der fandt sted, da Ladies European Tour, challengetouren og Staysure Tour slog pjalterne sammen og torsdag indledte Jordan Mixed Open. 

På overfladen virker det simpelt nok: Giv herrer, damer og senior herrer tre forskellige teesteder og lad dem dyste på lige fod. 

Men det er ikke helt så ligetil. Skal målet være at give spillerne lige langt til green i andetslaget mod par fire hullerne? Er det mere retfærdigt at bestræbe sig på at give spillerne samme jern i hånden i slaget mod green? I det tilfælde vil seniorer gennemsnitligt skulle ligge længere fremme end herrerne efter drivet, og damerne længere fremme end seniorerne. Men det vil betyde, at de forskellige kategorier af spillere lander bolden forskellige steder, og derfor vil nogle ikke skulle bekymre sig om bunkers og søer i det - efter banens design - tiltænkte landingsområde.

Kompliceret kan det hurtigt blive, men det det ser ud til, at man med Jordan Mixed Open har ramt plet. Seniorerne har fået lov til at spille Ayla Golf Club syv procent kortere end medlemmerne af challengetouren; damernes udgave af banen er 14 procent kortere end de unge herrers. Det har givet et varieret leaderboard efter de første 18 huller.

Top-3 består af en spiller fra hver af de tre tours. Helt i front finder man Daan Huizing fra challengetouren. Hollænderen lavede ni birdies på vej mod en 64'er, -8. Et slag efter finder man Jack Senior fra Staysure Tour og Meghan MacLaren fra LET.

24-årige MacLaren fra England vandt sin anden turnering på LET for en måned siden, og efter otte birdies og en bogey er hun kommet godt fra start i jagten på en ny sejr.

- Jeg drivede bolden rigtig godt, og det tog de fleste af farerne ud af spil. Jeg puttede godt, selvom jeg missede et par chancer tidligt på runden. Derfra læste jeg greens godt, og jeg kunne måske godt have rullet et par stykker mere i, men man kan ikke klage over resultatet, sagde MacLaren til Ladies European Tour efter sin 65'er.

Med 687 spillede turneringer på europatouren har Barry Lane set det meste, og han var ganske godt tilfreds med den nye, blandede turnering – ikke kun fordi han kom rundt i 67 slag og er på en delt sjetteplads.

- Det føltes ikke anderledes, men det skabte en rigtig rar atmosfære at have challengetouren og pigerne her. Det er rart for os gamle rundmavede gutter at se, hvordan golf bliver spillet af de unge.Vi spillede fra forskelllige tees, og i vores gruppe var Camille (Chevalier red.) nogle gange længst fremme, andre gange var det os herrer. Det gled fint. Alt i alt var det en behagelig, stressfri runde, sagde Lane.

Der er danske repræsentater med fra alle tre tours. Bedst gik det challengetour-spillerne Martin Leth Simonsen og Lasse Jensen. Simonsen er på 18. pladsen i -3 efter en solid, bogeyfri runde. Jensen er et slag efter og på 25. pladsen efter seks birdies, to bogeys og en doublebogey.

Senioren Steen Tinning lagde sig på 67. pladsen i +1. Det er et slag bedre end Emily Pedersen. Efter ni huller var den 23-årige tidligere europamester fire slag over par, men i løbet af fem huller spillede hun sig tilbage til par. Det blot for at lave en doublebogey og falde ned til nummer 80 ud af de 123 deltagere.

Christian Gloët runder den danske delegation af på en 106. plads i +4.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer