Verdensmester Axelsen: - Mit spil næsten klar til touren | Golf.dk
John Axelsen på guldtogt i Irland.

Foto: IGF

Verdensmester Axelsen: - Mit spil næsten klar til touren

13/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Solen skinner på en nyslået verdensmester. Både billedligt og bogstaveligt.

John Axelsen går ude i Florida-solen, da vi fanger ham på en videoforbindelse. Han har nu spillet sin golf i USA i mere end et år.

- Jeg har det virkelig godt. Første semester var op ad bakke. Men jeg fandt sammen med nogle gode venner, og nu er jeg flyttet ind med dem i stedet for at bo på campus. Det har været fantastisk indtil videre, siger John Axelsen.

Samboerne tæller blandt andre den danske tennisspiller Johannes Ingildsen.

20-årige John Axelsen kan nu kalde sig verdensmester. Det ville være for nogle være kronen på amatørkarrieren og et tegn på, at det var tid til at blive professionel.

Den unge mand fra Tølløse klapper dog karrierekamelen indtil videre.

- Jeg tager et år ad gangen. Hvis jeg bliver bedre og har det godt her, kan jeg ikke se nogen grund til at tage hjem og turne pro. Men jeg vil ikke udelukke noget, for jeg vil jo også gerne være pro, lyder svaret fra John Axelsen.

Han har aldrig lagt skjul på, at han sigter højt. Netop derfor ønsker han at optimere sit niveau, så han er klar til europatouren fra stort set første arbejdsdag.

- Mit spil er ved at være der. Mit lange spil sidder rigtig fint, men jeg har lidt, jeg skal træne i puttning og short game for helt at være der. Men jeg vil også gerne være lidt bedre. Jeg har ikke lyst til at tage ud og skulle kæmpe med det i fem år. Jeg vil gerne være på et niveau, så jeg kan spille på europatouren, når jeg kommer ud.

John Axelsen er 20 år gammel. Han har EM-medaljer, er dobbelt vinder af DIAC, har vundet det internationale McGregor Trophy og klarede som 18-årig cuttet ved Made in Denmark.

Alligevel slår intet den bedrift det var at vinde VM sammen med Rasmus og Nicolai Højgaard.

- Det rangerer som det højeste, jeg har prøvet. Fordi det skabte dansk gofhistorie. Fordi det var enestående. Det er noget, vi har, og som kun er gjort en gang, lyder det fra John Axelsen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer