|
Marcus Fraser faldt fra førstepladsen til nummer 30 i løbet af anden runde. Nu er det Thomas Pieters, der fører i Malaysias varme.

Foto: Getty Images

Verdensmester alene i front

22/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Thomas Pieters udgjorde halvdelen af det belgiske hold, som sent sidste år blev verdensmestre i golf. Det var i en anden holdkonkurrence, Ryder Cup, at han i 2016 brød igennem som et af spillets mest lysende talenter.

Det var sejren i Made in Denmark, der sikrede Pieters et captain's pick. Der var den tredje titel i karrieren på europatouren, og det var forventet af mange, at han kun var begyndt at skrabe til sig.

Små to et halvt år senere står der stadig tre ud for totalen af individuelle sejre. Pieters dumpede ud af verdens top-50 i april sidste år, og denne uge er han nede som nummer 81.

Måske kan Maybank Championship blive et stort skridt på vejen tilbage mod toppen. I hvert fald fører den 27-årige verdensmester halvvejs gennem turneringen på Saujana Golf & Country Club.

Pieters var ikke tilfreds med sit lnge spil, men alligevel klarede han sig rundt i 69 slag. Det fik totalen til -8, og halvvejs gennem turneringen giver det et forspring på et slag ned til Nacho Elvira og Danny Masrin.

Pieters har flere spillere at bekymre sig om på vej ind til weekenden i Kuala Lumpur. Syv spillere deler fjerdepladsen i -6, og i den gruppe finder man Ernie Els.

Den seneste af sydafrikanerens 28 sejre på europatouren kom tilbage i sommeren 2013. Til oktober fylder han 50, men måske har han ikke triumferet for sidste gang. Fredag brugte han 70 slag, og fra fjerdepladsen har han et ganske fint udgangspunkt at angribe fra over weekenden.

Til gengæld bliver der ingen danske angreb. Kun to var til start, og begge blev sendt hjem fra Kuala Lumpur efter 36 huller. 

Søren Kjeldsen spillede en fin runde i 70 slag, men hans total i +1 var et slag for mange til at klare cuttet.

Thomas Bjørn sluttede på 12. pladsen for en uge siden, men den opadgående formkurve knækkede i Maybank Championship med dagens runde i +3 og en total i +4.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer