Verdens nummer 1258 løber med sejren i Østrig | Golf.dk
Marc Warren modtager 18 verdensranglistepoint for sin sejr og tager et kæmpe spring frem til top-400.

Foto: Getty Images

Verdens nummer 1258 løber med sejren i Østrig

12/07 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Seks år efter triumfen ved Made in Denmark er Marc Warren igen blandt vinderne på europatouren. Den 39-årige skotte tog til sæsonens genstart i Østrig uden en top-10 placering i mere end to år og en beskeden verdensranglisteplacering som nummer 1258. Han tager fra Diamond Country Club med karrierens fjerde trofæ vundet på europatouren.

Warren var ikke i nærheden af at beholde sit europatourkort i hverken 2018 eller 2019. I første omgang generhvervede han spilleretten på Q-School, men sidste efterår kunne han ikke redde sig ud af problemerne. Uden en fuld kategori nåede han kun at spille én turnering i 2020, inden Coronavirussen indstillede al professionel golf på de større tours.

Austrian Open blev arrangeret i fællesskab med challengetouren, og uden de store europæiske navne tilmeldt blev der plads til spillere som Warren. 

Skotten havde del i førstepladsen efter tre runder. De første 14 huller bød på fire birdies og fire bogeys. Spillerne stimlede sammen nær toppen, men det var rutinen, som sejrede, da det hele skulle afgøres.

Warren fik birdie på 15. hul og igen på 17. for at bringe sig to under for dagen. Det bragte hans total til -13, hvilket ingen af konkurrenterne kunne måle sig med.

- 2014 var den seneste gang, jeg vandt. Jeg har spillet rigtig dårligt i årene siden. Pausen har været rigtig uheldig for alle, men den kom på et godt tidspunkt for mig; at bruge tid derhjemme og prøve på at få mit golfspil klar, sagde Warren til europatouren.

Tyske Marcel Schneider kom tættest på med en 69’er for at nå til -12. Will Besseling tog sig af tredjepladsen i -11.

Kategorierne på både challengetouren og europatouren er fastfrosset sæsonen ud. Det gælder dog ikke vinderne, og derfor skal Warren nu ikke bekymre sig om at få turneringsstarter lige foreløbigt.

- Jeg går fra ikke at have fuld status for et par timer siden til at have vinderkategori og kunne planlægge mit år en lille smule, og det er godt. Jeg skal bare fortsætte med at gøre det, jeg gør, prøve at holde mig til den samme boldkurve hele tiden og forsøge ikke at fjolle for meget rundt, sagde Warren.

Seks danskere deltog i den første turnering på europatouren i fire måneder. Tre af dem klarede cuttet, men der var ingen dannebrogsflag nær toppen af slutstillingen. 

Efter sin runde fredag skrev Martin Leth Simonsen på Facebook, at han kunne findes på rangen de næste par timer. De problemer, der måtte have været med svinget, blev ikke udredt til lørdagens runde, hvor scoren løb op i 81 slag, men søndag begyndte der at komme styr på spillet.

Simonsen startede dagen med birdies på de to første huller, og selvom ottende hul kostede en doublebogey, vendte den 28-årige et slag under par. En topplacering var for længst uden for rækkevidde, men Simonsen leverede en afslutning, som om ikke andet vil give en portion selvtillid. I løbet af de sidste seks huller lavede han fem birdies. 

Det gav 66 slag søndag, -6, og med en samlet score i -1 sluttede han på en delt 39. plads. Det var et slag efter Niklas Nørgaard Møller på 34. pladsen.

Sidste års vinder af Nordic League gik ind til søndagens afgørelse som nummer 55, men med en 68’er, som talte birdies på 15., 16. Og 17., spilede han sig frem til 34. pladsen.

Nicolai Højgaard lå bedst til efter en åbningsrunde i 67 slag, men det gode spil holdt ikke ugen ud, og det 19-årige stortalent sluttede på 44. pladsen i +5. Selv med en birdie på 18. hul løb søndagens score op i 77 slag.

Europatouren og challengetouren bliver i Østrig, hvor der i næste uge spilles Euram Bank Open.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:148,021
 • Unique Visitor:29,681
 • Registered Users:154,074
 • Unregistered Users:30,939
 • Blocked Users:12,338
 • Published Nodes:14,486
 • Unpublished Nodes:246
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.226.245.48
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,329
  • This week:99,214
  • This month:148,064
  • This year:148,064

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk