Verdens bedste var i fare for nyt afbud til major | Golf.dk
Dustin Johnson gjorde størstedelen af forberedelserne til US Open for en uge siden.

Foto: Getty Images

Verdens bedste var i fare for nyt afbud til major

15/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Den forsvarende mester var blandt de sidste ankomne spillere til årets udgave af US Open, men det var ikke arrogance, der fik Dustin Johnson til først at vise sig på Erin Hills i Wisconsin tirsdag eftermiddag. Faktisk var der en risiko for, at verdens suveræne nummer ét slet ikke kunne spille med, da familieforøgelse truede med at komme i vejen, men River Jones Johnson kom planmæssigt til verden mandag. 

- Det afhang af, hvornår hun fødte barnet. At jeg ikke kunne spille med var klart i tankerne, men alt faldt i hak, og her er jeg.

- Det har været et par sjove dage. Det var fantastisk at få en ny søn mandag. Alle har det godt. Mor er sund og rask, barnet er sundt, så det er godt. De er lige kommet hjem i dag (onsdag red.), så det er spændende. Alt går rigtig godt, sagde Johnson på sit pressemøde.

Den 32-årige amerikaner gik glip af årets første major, da han faldt på en trappe dagen inden startskuddet til The Masters. Timingen kunne ikke have været værre, for på det tidspunkt havde Johnson vundet tre turneringer i træk og var overvældende favorit til at vinde den grønne jakke.

Selvom faldet kun kostede et par dage på langs, så har det haft længerevarende konsekvenser for formkurven.  

- På vej ind til Masters spillede jeg mit livs bedste golf, så det var bestemt skuffende ikke at kunne deltage. Og det har taget mig et stykke tid at komme tilbage, hvor jeg var på det tidspunkt. Jeg har stadig et stykke vej for at nå tilbage til det samme niveau.

- Alle dele af spillet kan blive en smule bedre, sagde han.

Det er meget muligt, at Johnsons næstbedste er nok til at spille med om sejren. Erin Hills er lang, tung efter masser af regn og har fairways der ikke snævrer ind efter 300 yards. Det betyder, at de lange drenge får mulighed for at udnytte alle deres krafter, og ingen har tungere skyts end Johnson, som har slået fire af de 10 længste drives på PGA Touren i 2017 – alle over 400 yards – og fører tourens driving distance.

Johnson har fået starttid klokken 15.35 dansk tid sammen med Jordan Spieth og Martin Kaymer.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer