Velgørenhed bliver en del af golfturneringen "Race to Thailand" | Golf.dk
The Prostheses Foundation blev startet i Thailand i august 1992 med H.R.H. The Princess Mother som protektor. Det er gratis at få en benprotese. Hospitalets arbejde er drevet primært af donationer.

Foto: Privat

Velgørenhed bliver en del af golfturneringen "Race to Thailand"

14/05 - 2020 | Pressemeddelelse

Ved sommerens mange golfeventdage med ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ kan deltagerne i år, ud over de mange præmier på præmiebordet, også vinde et flot golfophold på Lübker Golf & Spa Resort.

Præmien udloddes, hvis der laves en Hole-in-One. Som noget nyt i år skal deltagerne tilmelde sig HIO-konkurrencen ved at indbetale 50 kr. Et beløb, som går ubeskåret til at hjælpe fattige i Thailand, som har brug for en benprotese.  

I Asien, og specielt i Thailand, er det især landminer, sukkersyge og slangebid, der fører til, at de fattige bliver benamputeret og derved ikke længere kan arbejde og forsørge familien.

Søren Barnak, der står bag ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ forklarer, at man i år har valgt at tilkoble et velgørenhedsprojekt til golfturneringen. Det er gjort ud fra ønsket om, at hjælpe fattige thailændere i nød.  

- Når vi oplever så stor opbakning fra Det Thailandske Turistkontor og Thai Airways og får mulighed for at komme til Thailand og spille på nogle fantastiske golfbaner og samtidig opleve den glæde og imødekommenhed, som thailænderne viser, så er det kun naturligt, at vi giver noget igen, lyder det fra Søren Barnak.

Race to Thailand – presented by GolfersGlobe samarbejder med den danske organisation Projekt Dåseringe, der siden 2002 direkte har støttet hospitalet ’Prostheses Foundation’ i Chiang Mai i det nordlige Thailand. Hospitalet laver primært kunstige ben til fattige i Thailand.

- Benproteser gives til personer, der har været udsat for landminer, slangebid, ulykker eller sygdom, forklarer Ulla Lund, der er bestyrelsesformand og arbejder for Projekt Dåseringe.

Når disse fattige mennesker bliver udstyret med et nyt ben får de igen muligheden for at forsørge deres familier ved eksempelvis at arbejde i rismarkerne eller palmeplantagerne.

- Gennem Projekt Dåseringe har vi fået mulighed for at støtte indkøbet af en lille mobilklinik, som ude i én af de 77, ofte svært tilgængelige regioner i Thailand, kan udføre arbejdet med at lave kunstige ben, forklarer Søren Barnak. 

En mobilklinik er en slags varevogn, der indrettes med hospitalsudstyr. Mange fattige thailændere bor ofte i uvejsomme bjergegne mange hunderede kilometer fra et hospital. For disse mennesker er det kun muligt få en benprotese, hvis hospitalet kan sende en mobilklinik ud i de fjerntliggende landområder. 

Den mobile klinik kan på ugebasis lave mellem 100-150 kunstige ben. 

Søren Barnak opfordrer alle deltagere i årets udgave af ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ til at donere 50 kr. til et godt formål. 

- Det handler i virkeligheden ikke så meget om, hvorvidt man vil betale eller ej for at deltage i HIO-konkurrencen. Det handler mere om, hvorvidt man ønsker at give en skilling til fattige mennesker, som har brug for vores hjælp, lyder det fra Søren Barnak, der håber, at rigtig mange vil støtte op omkring projektet.   

Sådan donerer du 50 kr. til fattige i Thailand
Send 50 kr. via MobilPay til 27125193 (Søren Barnak) og skriv dit DGU-nummer i kommentarfeltet. Så støtter du et godt formål, og deltager samtidig i lodtrækningen om et lækkert golfophold for 2 personer på Lübker Golf & Spa Resort.

 Man melder sig til Race to Thailand på golfersglobe.com/race-to-thailand

Om Projekt Dåseringe

Projekt Dåseringe samler dåseringe ind fra Danmark, Norge og Sverige gennem forskellige organisationer og især gennem et stort antal frivillige indsamlere.

Oprindeligt blev dåseringene sendt til Thailand, hvor de blev smeltet om og brugt til skruer og bolte til kunstige benproteser. 
I dag indsamles dåseringene, sorteres og opbevares på hovedlageret i Skanderborg for sidenhen at blive solgt. Alle pengene går herefter ubeskåret til ’Prostheses Foundation’ hospitalet i Thailand.

Al arbejde med at indsamle og sortere dåseringene foregår ved hjælp af frivillig arbejdskraft.
 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer