Vejret sætter en stopper for påskegolf over det meste af landet | Golf.dk
The Scandinavian er en af rigtig mange baner, der må bede medlemmerne vente. Vejrliget er for genstridigt lige nu.

Foto: Privat

Vejret sætter en stopper for påskegolf over det meste af landet

23/03 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Det ser ud til, at vinterens dårlige vejr med megen nedbør og kulde fortsætter langt ind i foråret.

Det betyder, at rigtig mange danske golfklubber over hele landet ser sig nødsaget til at holde golfbanen helt eller delvist lukket længere end ønsket og desværre også ind i påsken.

- Vi har ikke et præcist tal for, hvor stor en del af de danske baner, der er lukket. Men der er tale om langt de fleste, siger Thomas Hoffmann Jepsen, der er banekonsulent i Dansk Golf Union.

Der kommer først vækst i græsset, når jordtemperaturen rammer syv-otte grader helt ned i ti centimeters dybde. Det betyder, at skader fra opslåede tørv, nedslagsmærker i greens eller spor fra maskiner ikke lukker sig under de nuværende forhold. De skader kan først repareres, når der er vækst, tørt og når vejret tillader det.

- Mange golfklubber er udfordret med at håndtere de store mængder nedbør, der har ramt landet siden efteråret og til nu. Store dele af golfbanerne er derfor oversvømmede eller i bedste fald helt vandmættede og godt smattede, lyder det fra Thomas Hoffmann Jepsen.

Våde og smattede områder er særligt udsatte og følsomme overfor trafik fra golfspillere og maskiner og slid i disse områder medfører øget komprimering af jorden. Resultatet af dette er dårligere græsvækst og øgede udfordringer med vand i fremtiden.

Derfor vil golfklubberne gerne undgå færdsel i våde områder på golfbanen.

-  Når greenkeeperen anbefaler at holde banen lukket lidt længere, så er det hverken for at drille eller irritere golfspilleren, men derimod for at beskytte golfbanen, så den hurtigst muligt kan opnå den kvalitet, som vi alle ønsker at spille på, tilføjer Thomas Hoffmann Jepsen

Eksemplerne på, at vejret forsinker sæsonstarten er talrige i Danmark. Selv på et af Danmarks mest moderne anlæg er man langt efter den ønskede tidsplan.

- Banen har været frossen siden starten af februar og derudover har vi haft en række snefald, der bare har gjort forholdene endnu mere vanskelige. Vi havde håbet på at have banerne klar til påsken, men har simpelthen ikke haft mulighed for at komme ud og arbejde på græsset. Og med den dårlige vejrudsigt for påske, kommer der til at gå noget tid før det bliver muligt, udtaler Russell Anderson, course manager på The Scandinavian.
 

Han håber, at de danske golfspillere vil væbne sig med tålmodighed og forståelse.

- Det er en dårlig situation for alle. Vi greenkeepere ønsker at holde banerne åbne så meget som overhovedet muligt. Men med det nuværende vejr er det en rigtig svær tid for greenkeepere og vi håber at golfspillerne i hele landet har realistiske forventninger til, hvornår de igen kan komme ud at spille golf på en helt åben golfbane, fortsætter Russell Anderson.

Næstformand i Danish Greenkeeper Association, René Juel, stemmer i:

- Efter et vådt efterår med mange banelukninger rundt omkring, var et koldt forår ikke, hvad vi havde brug for. Men jeg håber, at golfspillerne vil væbne sig med tålmodighed og indse, at det er en situation, der har ramt mere eller mindre alle golfbaner i Danmark. Vi greenkeepere arbejder med naturen og gør alt, hvad vi kan, for at banerne står i god stand så hurtigt som muligt, lyder det fra René Juel, der til daglig er chefgreenkeeper i Himmelbjerg Golf Club. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer