Vanvidsrunde sender Thomas i front | Golf.dk
Justin Thomas kom et skridt nærmere karrierens syvende sejr på PGA Touren med en runde i 63 slag torsdag.

Foto: Getty Images

Vanvidsrunde sender Thomas i front

19/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Inklusiv den enorme bonus for sejren i FedEx Cuppen tjente Justin Thomas 20 millioner dollars i løbet af sæsonen 2017, men det lader hverken til at den mange penge eller sæsonens fem sejre har stillet den glubske appetit. 

Det lykkedes ikke den 24-årige amerikaner at vinde CIMB Classic for tredje gang i træk, men ugen efter er han tilbage på toppen i den nye CJ Cup i Sydkorea. Der er hele 9.250.000 dollars til deling mellem de 78 deltagere, og verdens nummer fire ligger til at tage den største bid af kagen efter en imponerende åbningsrunde i 63 slag.

Thomas lagde ud med en bogey, men to huller senere rettede han skuden med dagens første eagle. Dagens anden af slagsen kom i kølvandet på fire birdies i træk for at vende i 29 slag.

De sidste ni huller var mindre opsigtsvækkende med tre birdies og en bogey for en runde i -9. Det giver et forspring på tre slag ned til en Patrick Reed, Chez Reavie, Gavin Green, Scott Brown og Marc Leishman på andenpladsen.

I løbet af runden missede Thomas to greens med en wegde i hånden, men for Player of the Year på PGA Touren gav det ingen grund til bekymring. Den ene gang holede han for birdie fra en bunker; den anden chippede han i hul fra forkanten af green.

- Runden startede med en rigtig, rigtig skidt bogey, men så havde jeg en stime på syv huller, hvor jeg mere eller mindre mistede bevidstheden, sagde den regerende PGA Champion på tv efter sin imponerende arbejdsdag.

Nine Bridges Golf Club er ikke den første bane, Thomas har taget kærlig hånd om. I januar gik han en 59'er i Sony Open, og i juni tangerede han den laveste runde nogensinde i US Open med en 63'er. Skulle han holde hele vejen til mål denne uge, vil han rykke en plads nærmere toppen af verdensranglisten.

På den liste er Jason Day i løbet af 2017 dumpet ned fra førstepladsen til nummer ni i denne uge. Australieren har ikke vundet siden maj 2016, men måske er der snart noget stort på vej. DE seneste fem turneringer har resulteret i i tre top-10 placeringer, og torsdag kom han fint fra start med en 68'er i Sydkorea for at lægge sig på en delt 12. plads.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer