Van Dam vinder for anden gang i Spanien | Golf.dk
Anne Van Dam drivede i gennemsnit bolden 285 yards på LET i 2018, men i Spanien beviste hun, at der er mere til hendes spil end lange drives.

Foto: Getty Images

Van Dam vinder for anden gang i Spanien

25/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Den dobbelt forsvarende mester mod den seneste vinder på spansk jord. Det var opgøret, der ventede ved afgørelsen på Andalucia Open de España - Azahara Muñoz mod Anne Van Dam.

Årets sidste turnering på Ladies European Tour blev spillet på La Quinta Golf & Country Club. Alle tre danske medlemmer var til start, men det var ikke topresultater, vinterferien blev indledt med.

Nicole Broch Larsen sluttede højest i tabellen med en 22. plads trods en finalerunde i 74 slag. Det er tre slag over banens par og gav verdens nummer 165 en samlet score i +2.

Efter fra morgenstunden at have færdigspillet sin tredje runde i par gik Nanna Koerstz Madsen eftermiddagens finalerunden i 73 slag. Hun sluttede på en beskeden 42. plads i +7. Det betyder ikke det store. Koerstz Madsens primære motivation for at tage turen til Costa del Sol – som ikke var videre solrig denne uge -  var at spille sin sjette tællende turnering på LET for at opfylde kriterierne for medlemskab.

Der var ingen birdies på Emily Pedersens scorekort. Tingene ville ikke som den 22-årige, og malede et fint billede af hendes sæson samlet set. 75 slag blev 2018 rundet af med, en 50. plads, og det er svært at forestille sig, det nye år bliver ligeså resultatmæssigt fattigt for den danske Solheim Cup-spiller.

Oppe i toppen af stillingen gik Van Dam ind til de afgørende 18 med et forspring på fire slag. Hollænderen med tourens uden tvivl længste drives spillede stabilt dagen igennem, og selvom hun var to slag under par, skrumpede forspringet ned til Muñoz til to slag efter 14 huller, da spanieren lavede fire hurtige birdies.

Spændingen døde dog allerede hullet efter. Drømmen om tre på stribe i Andalucía Open de España smuldrede med en doublebogey. 

Van Dam færdiggjorde sin runde i -1 for en samlet score i -13 og en sejr på tre slag. Catriona Matthew, næste års europæiske Solheim Cup-kaptajn, viste at hun selv på vej mod de 50 stadig kan svinge køllerne. Skotten sluttede alene på tredjepladsen i -6.

Med sejren fordoblede Van Dam sin titelhøst i Spanien i 2018. I september vandt hun Estrella Damm Mediterranean Ladies Open syd for Barcelona.

For sejren modtager hun 45.000 euro, og hun ser uden tvivl frem til at vende tilbge til Den Iberiske Halvø i fremtiden.

- Jeg ved ikke, hvad der er med Spanien, men jeg kan lide det. Vejret drillede hele ugen, og det var svart at slå slag mod greens med al den spin jeg producerer. I dag slog jeg en masse gode slag på bagni, som fløj for langt uden at spinne tilbage, og det gav nogle besværlige putts. Forholdene var ikke lette, men jeg er glad for den måde, jeg klarede mig rundt på banen, sagde Van Dam til LET.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer