Uventede danskere reddede dagen | Golf.dk
Nicolai Højgaard er sammen med Mathias Gladbjerg bedste dansker på Himmerland Golf & Spa Resort.

Foto: Kennet Islandi Havgaard

Uventede danskere reddede dagen

23/05 - 2019 | Henrik Søe

Set med danske briller var der ikke meget at råbe hurra for på førstedagen af Made in Denmark. De 16 danskere i feltet leverede over en bred kam en smålunken indsats. Men der var dog få lyspunkter - af den mere uventede slags.

Kun tre danskere kom rundt under par, og det var nok de færreste, der havde forudset, at Mathias Gladbjerg (-2), Nicolai Højgaard (-2) og Anders Hansen (-1) ville udgøre den danske top 3 efter første runde.

Da Nicolai Højgaard havde spillet 12 huller af åbningsrunden, lå han og rodede rundt på en 84. plads i en over par. Men så tog det 18-årige supertalent ellers fat med en række klapperslange-hug. Fire birdies på stribe blev det til, og især birdien på 16. var spektakulær. Fra en uhyggelig svær position på det øverste plateau fik Højgaard gelejdet bolden ud over kanten og ned i hullet - til vild jubel fra tilskuerne på Himmerland Hill.

- Jeg kunne se den var der, lige da jeg ramte den. Jeg var på vej til at gå den i, og alle råbte. Det var en forløsning af mange ting på runden, der kulminerede. Så dumpede den der, og så kunne jeg ikke lade være med vise nogle følelser, lød det bagefter fra Nicolai Højgaard, da han blev spurgt til sine fistpumps mod publikum på 16. green.

Højgaard satte dog et slag til på 17. hul og nu går ind til lørdagens anden runde på en 30. plads. Han har gode muligheder for at klare sig videre til weekenden efter to missede cuts i 2017 og 2018, men mon ikke den ambitiøse nyprofessionelle sætter barren lidt højere i år.

- Jeg synes ikke selv, jeg har fået den bedste start, men jeg er godt tilfreds alligevel, lød opsummeringen fra Nicolai Højgaard.

Mathias Gladbjerg var heller ikke blandt eksperternes kandidater til at blive bedste dansker i feltet, men Nordic League-spilleren leverede en solid åbningsrunde på en dag, hvor blæsten voldte store problemer for mange spillere.

Det er efterhånden nogle år siden, at Anders Hansen legede med i den europæiske top, og den semi-pensionerede veteran, som ikke har spillet siden 2018, var ikke spået mange chancer i Himmerland. Men rutinen fornægtede sig ikke, og Anders Hansen kom rundt i 70 slag (-1) efter en runde med fem birdies på kortet.  

- Jeg er meget meget tilfreds, lød det fra den 48-årige dansker, der har en 27. plads fra 2015 som sit bedste MiD-resultat.     

De største danske forhåbninger lå på skuldrene af Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, men de to jetlag-ramte danske major-deltagere formåede ikke at indfri dem på førstedagen.  

Thorbjørn Olesen lignede dog ellers længe en mand, der havde tænkt sig at lege med helt fremme. Inden sidste hul lå han i -3, en score, der ville holde ham i tæt kontakt med de førende. Men på 18. hul sendte han sit drive ud i sumpen, og så måtte han indkassere en grim triple bogey, som sendte ham tilbage til udgangspunktet.

Også Lucas Bjerregaard kom rundt i par og ligesom Olesen blev han også ramt af en tur i vandet undervejs. Den drilske vind - og et forkert køllevalg - kostede ham på 6. hul, hvor han røg en tur i søen og fik en dobbeltbogey.

Bjerregaard mente dog ikke, at torsdagens 71’er gav det helt rigtige billede af spillet.  

- Jeg er lidt frustreret. Mit spil var til mere end en runde i par, lød det Lucas Bjerregaard.

I par ligger også  Nicolai Kristensen og Martin Leth Simonsen, der lavede hole-in-one og fik jorden til at skælve på Himmerland Hill.

Den sygdomsramte Søren Kjeldsen fik en god start på sin runde og kom hurtigt to under par, men røg tilbage i tre over par og en placering som nummer 123.

Fem spillere deler føringen i fem under par - et slag foran blandt andre den forsvarende mester Matt Wallace.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer