USA og England genåbner sine baner | Golf.dk
England har flere end 2.000 golfbaner - ifølge Golf Monthæy kun overgået i antal af USA, Japan og Canada. Her er det St. Georges Hill i Surrey.

Foto: PR

USA og England genåbner sine baner

11/05 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

PGA Tour håber stadig på at genstarte professionel golf i juni. Om det kan lade sig gøre, føler ingen sig vist sikre på endnu.

Til gengæld er verdens amatørspillere langsomt men sikkert på vej ud på banerne igen.

I Skandinavien har vi kunnet spille golf stort set hele tiden, omend med restriktioner. I store dele af resten af verden har golf dog været umuligt.

Nu sker der noget. I England genåbner golfbanerne på onsdag, omend man i første omgang kun må spille alene eller med nogen fra samme husstand.

I USA har ens mulighed for at golfe været afhængig af, hvilken delstat man boede i. Men nu er golfbaner i samtlige 50 stater åbne.

England og USA er hjemsted for næsten halvdelen af verdens golfbaner. I og med golfbaner er åbne i Australien, og at Canada er ved at genåbne sine golfbaner, er golf nu muligt i fire af dem fem lande i verden med flest baner.

Golfspillere står dermed utvivlsomt som en af de grupper, der i videst omfang har kunnet holde fast i deres hobby under coronakrisen.

Imidlertid er der flere steder i verden, hvor man stadig må vente. Mens England genåbner sine golfbaner, forbliver de indtil videre lukket i Skotland, Nordirland og Wales. I Irland påbegynder man en gradvis genåbning af banerne fra på mandag den 18. maj.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer