US Women's Open rykker til december | Golf.dk
Jeong-eun Lee6 får et halvt år ekstra som forsvarende mester i US Women's Open.

Foto: Getty Images

US Women's Open rykker til december

03/04 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Med udsættelsen af ANA Inspiration, The Masters og PGA Championship stod US Women's Open til at blive årets første major, men to måneder inden starten på den 75. udgave, har USGA besluttet sig for at udsætte mesterskabet.

Den oprindelige plads i kalenderen var fra 4. til 7. juni, men med et halvt års forsinkelse håber United States Golf Association på, at omstændighederne for at afholde en stor sportsbegivenhed er mere gunstige.

- USGA forbliver fast besluttet på at afholde US Women's Open i 2020. Vi er taknemmelige over den fortrinlige samarbejdsvillighed fra LPGA og vores tv-partner, Fox, som har ført til, at vi kunne finde en ny dato for mesterskabet. Vores prioritet forbliver at garantere sikkerheden for alle involveret i US Women's Open, mens vi giver verdens bedste spillere mulighed for at konkurrere i år, udtaler Mike Davis i en pressemeddelelse fra USGA.

Den nye plads i kalenderen hedder 10. til 13. december, og som oprindeligt planlagt får Champions Golf Club i Houston værtskabet. På den tid af året er det begrænset med dagslys, og derfor har man besluttet at inddrage anlæggets Jackrabbit Course frem for til den oprindelige plan, hvor kun Cypress Creek Course skulle tages i brug. At afvikle de to første runder på to baner gør det muligt at fastholde et felt på 156 spillere.

Udsættelsen kommer til at medføre ændringer i kriterierne for kvalifikation, men de ligger endnu ikke fast.

USGA har endnu ikke offentliggjort en beslutning omkring herrernes US Open. Mesterskabet er planlagt til at blive spillet fra 18. juni på Winged Foot i New York. Man skal være mere end almindeligt optimistisk for at tro på, det arrangement løber af stablen uden ændringer. Der spekuleres både i hvor og hvornår, et alternativ vil være muligt.  

US Women's Open er ikke den eneste ændring i LPGA Tourens kalender offentliggjort fredag. Yderligere tre turneringer har fået nye datoer, mens en enkelt er aflyst. Som tingene ser ud nu, er tourens næste turnering Walmart NW Arkansas Championship med start 19. juni. Det er ugen inden KPMG Women's PGA Championship, som nu står til at blive damernes første major i 2020.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer