US Open dropper det lange omspil | Golf.dk
Hvis US Open går i omspil, skal afgørelsen findes over to huller, offentliggjorde USGA og Mike Davis mandag.

Foto: Getty Images

US Open dropper det lange omspil

28/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

33 gange ud af de 117 første udgaver er US Open blevet afgjort i omspil. Det er foregået om mandagen over enten 36 eller 18 huller. Det åbne amerikanske mesterskab var den sidste af de fire majors til at holde fast I en mandagsafgørelse i tilfælde af lighed i toppen efter 72 huller, men fra 2018 bliver proceduren ændret.

Skulle to eller flere spillere være lige på Shinnecock Hills 17. juni sent om eftermiddagen, skal afgørelsen findes over to hullers slagspil. Er der stadig ikke fundet en vinder, spilles der “sudden death” derfra. 

- Vi ved, hvor vigtigt det er for alle i golfens verden at se en konklusion om søndagen i en major.

- Efter at have modtaget input fra en række grupper - som spillere, fans, frivillige, officials og tv-rettighedshaverne - står det klart, at det er en ændring, alle sætter pris på og vil have gavn af. 

- To huller giver en spiller mulighed for at rette op på en fejl, men på samme tid garanterer det en mindeværdig og muligvis dramatisk oplevelse for alle involverede, udtaler direktøren for USGA, Mike Davis.

Senest, mandagen blev taget i brug, var på Torrey Pines for et årti siden. Tiger Woods sænkede et vigtigt birdieputt på 72. hul for at nå samme score som Rocco Mediate. I omspillet skulle han bruge 19 huller på at nedkæmpe sin landsmand og vinde sin 14. majortitel.

Udover Woods har kun Retief Goosen vundet i omspil I dette årtusinde. Det skete I 2001 mod Mark Brooks.

USGA arrangerer også US Women's Open, US Senior Open og US Senior Women's Open, og fremover vil de alle følge den nye procedure i tilfælde af omspil.

Med ændringen placerer US Open sig mellem de øvrige majors. Omspil I The Masters fungerer som “sudden death”, der er kendt fra normale turneringer på PGA- og europatouren; i PGA Championship lægges scoren for tre ekstrahuller sammen; og I The Open spilles fire ekstrahuller. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer