Urokkelig Koepka modstår Tiger-angreb og vinder årets sidste major | Golf.dk
Brooks Koepka gik runder i 69-63-66-66 for en samlet score i -16 og en sejr på to slag ned til Tiger Woods.

Foto: Getty Images

Urokkelig Koepka modstår Tiger-angreb og vinder årets sidste major

13/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Brooks Koepka er hverken til at hugge eller stikke i. Endnu en gang tronede han øverst på et major-leaderboard, da først krudtrøgen havde lagt sig. Han førte PGA Championship efter 54 huller, og selvom han blev fanget et par gange i løbet af søndagen på Bellerive Country Club, så mistede han aldrig sin del i førstepladsen.

- Sådan bør det være. Det er en major, så man bør se de bedste spillere i verden stige til tops, sagde Brooks Koepka køligt, da han efter lørdagens runde blev spurgt til den horde af stjerner, han havde i hælene på vej ind til søndagens afgørelse.

Han var overbevist om sine evner, overbevist om, at han kunne forsvare sit forspring på to slag ned til Adam Scott. 

Den 28-årige amerikaner havde grund til at tro på sig selv. Han gik ind til PGA Championship som vinder af de to seneste udgaver af US Open, og selvom det måske ikke er gået op for alle i golfens verden, så er Koepka en spiller af en helt særlig støbning, en del af den absolutte elite.

Han slår langt og lige, er god med jernene, bundsolid i det korte spil og er farlig med putteren. Men Koepkas måske bedste kvalitet er hans iskolde væsen. I situationer hvor andre føler det ultimative pres, skal man lede længe for at finde en puls hos Koepka.

Det kom ham til gode da Justin Thomas angreb, da Scott angreb og da Tiger Woods angreb. Flere var med i kampen tidligt på runden, men de fadede alle, og det samme gjaldt verdens nummer to, Thomas, og så var der kun tre tilbage til at afgøre den 100. udgave af PGA Championship melem sig.

Woods burde også have været ude af kampen om sejren tidligt. Uanset hvilket våben, han valgte fra tee, var han ude af stand til at ramme en fairway. Først på hul 10 fandt han det korte græs med et teeslag, og da havde han på en eller anden måde spillet sig tre under par for dagen.

Det blev bedre endnu. Ligesom på de første ni huller lavede den 42-årige Tiger fire birdies og en bogey på bagni. Ingen afleverede en lavere score søndag end den 64'er, Woods skrev under på. Det var en utrolig bedrift af en mand langt fra sit bedste, en opvisning i at få bolden rundt ved hjælp af alle tænkelige remedier i værktøjskassen.

Det bedste eksempel på dette kom på banens niende hul, hvor drivet endte i roughen langt venstre om fairway. Woods var heldig at få et leje, hvor tilskuerne ugen igennem havde trampet græsset ned, så han kunne få ren kontakt med bolden. Det var nødvendigt, for med pinden i venstre side af green, bag en bunker og med store træer i den direkte linje, var en stor hook det eneste brugbare slag. Woods udførte det til perfektion, og fra 155 meter fik han slynget bolden op til tre meter, som han prompte sænkede for birdie.

- Det var en kamp med mit spil i dag, så jeg prøvede bare at hænge i og lave så mange birdies som muligt. Banen tillod det, og jeg kom ind i en lille stime, men det ser ud til at være et par slag for mange i sidste ende, sagde Woods da han kom i klubhuset med en samlet score i -14.

Den total delte Scott og Koepka førstepladsen i, da de to spillere i førerbolden nåede hul 15. Der slog Koepka et stort drive, et kort jern og et putt på tre meter for birdie, og han tog et fast greb om The Wanamaker Trophy på hul 16, hvor han sendte et 4-jern inden for to meter fra teestedet 226 meter væk.

Det resulterede i en ny birdie og et avancement til -16, og han var aldrig i fare for at sætte slag til på vejen mod klubhuset. Scott var ikke i stand til at presse yderligere på, og endte i stedet turneringen med en bogey. Dermed kom Tigers birdie fra 19 fod på hul 18 – hans længste putt hele ugen – til at betyde, han fik andenpladsen alene.

Koepka prikkede sit putt for par i hul før spillemakkeren Scott havde spillet færdig, og derfor var der ingen jubelscener. Det må også snart være rutine for manden, der startede sin professionelle karriere på challengetouren, inden han avancerede til europatouren og til slut fandt hjem til USA og verdenseliten på PGA Tour. Han har vundet tre majors, ligeså mange som Jordan Spieth, kun en færre end Rory McIlroy, og han har gjort det hele i løbet af 14 måneder.

Koepka er kun den kun femte spiller i historien til at vinde US Open og PGA Championship i samme sæson. Han slutter sig til en eksklusiv klub bestående af Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus og Woods.

Link til resultatet  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,633,498
 • Unique Visitor:125,802
 • Registered Users:160,761
 • Unregistered Users:31,219
 • Blocked Users:12,394
 • Published Nodes:15,525
 • Unpublished Nodes:314
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.190.82
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,391
  • This week:105,192
  • This month:392,868
  • This year:1,633,820

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk