Uret tikker ved nyt format på europatouren | Golf.dk
Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen har flere gange haft lejlighed til at drikke champagne sammen.

Foto: Getty Images

Uret tikker ved nyt format på europatouren

25/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Tiden spadserer med høj hat & stok
Som en anden gentleman der har rigeligt & mer' end nok
& altid på farten i både solskinsvejr & regn
Ser han ud som en for hvem det hele er ligeud ad landevejen
& altimens folk står & kigger
På dette underlige fænomen der bare går rundt & tikker
Bli'r vi flere & flere
Der stiger af rotteræset på afhoppermaner 

Sådan sang C.V Jørgensen i Sahara Non Stop på Tidens Tern i 1980, og fra næste år kommer det underlige fænomen også til at tikke for europatourens medlemmer. I 2018 bliver Lyoness Open i Østrig til Shot Clock Masters. 

For første gang i professionel golf vil der blive taget tid hver gang en spiller slår et slag. Uden undtagelse. Retningslinjerne er de samme som altid; 50 sekunder tildeles den første spiller i gruppen til at slå, mens de efterfølgende har 40. Den afgørende forskel er, at denne gang vil der være konsekvenser, hvis rammerne overskrides.

- Shot Clock Masters 2018 bliver en fascinerende tilføjelse til vores kalender næste år. Det vil ikke alene modarbejde langsomt spil og gøre runderne kortere. Der er også et nyt bevis på vores ønske om at omfavne innovation, lyder det i en pressemeddelelse fra europatourens administrerende direktør, Keith Pelley.

Håbet er, at tiltaget vil skære op mod 45 minutter af tiden, det tager at spille en runde. Hvem ringer alarmklokkerne for? Det vil blive vist på storskærme rundt omkring på banen, men forlegenheden over at overskride grænsen er nok ikke nær så slem, som straffen på et slag for hver forseelse.

Det er ikke første gang, europatouren strækker rammerne for hvad en professionel golfturnering kan være. I 2016 blev både Super 6 Perth og GolfSixes introduceret, hvor match play over seks huller afgør turneringerne. Begge vender tilbage i 2018, men det er ikke de eneste afvigelser fra 72 hullers slagspil i den nye sæson.

For første gang i 18 år vil en turnering blive afholdt i Belgien, og efter slagspil over de første to runder vil 64 finalister afgøre turneringen gennem mand-mod-mand kampe over ni huller.

De fleste turneringer vil fortsat blive afviklet efter velkendte vilkår. Alligevel fortjener europatouren et klap på skulderen for at forsøge nye tiltag. Ikke mindst fordi Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er forsvarende mestre i GolfSixes.

User Comments:

  • 12 -14 hullers bane

    26/10 - 2017 | Stig Nielsen

    Helt enig med Kim Pedersen. Forleden afholdte min klub match, Incl. lidt opvarmning og efterfølgende premieoverrækelse tog det ca 6½ timer, det er alt for lang tid. Stig S. N.

  • 12-14 hullers baner er fremtiden

    26/10 - 2017 | Kim Pedersen

    Flere og flere amatørgolfere spiller færre og færre runder på en sæson. Dette skyldes ene og alene at tiden er meget presset i tilværelsen og det med at bruge 4-6 timer på en runde golf - flere gange om ugen - er svært at få passet ind, specielt hos spillere med familie. Så for at golfsporten ikke skal miste medlemmer - og forhåbenligt få nogle nye - tror jeg på, at fremtidens golfspil maksimalt skal/må tage 2-3 timer og her passer 12/14 huller ideelt. Det kræver en del justeringer af de nuværende baner/huller, men noget skal der gøres, for at fastholde interessen for golfsporten og her er (vente) tiden, den alt afgørende faktor. Så hvilken klub tager første skridt? Venligst KP

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer