Upåagtet dansker bedst fra start i Himmerland | Golf.dk
Lucas Bjerregaard i bunkeren. Han havde en dag, der efter hans høje standard er middelmådig.

Foto: Jens Morten

Upåagtet dansker bedst fra start i Himmerland

23/05 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Champagnen er langt om længe taget af køl på Himmerland Golf & Spa Resort, og festen er i gang.

Jeppe Huldahl udbragte den første skål, da han slog turneringens første slag. To slag senere havde han sin birdie på 1. hul. Huldahls runde gik dog derfra den forkerte vej, og det har været andre danskere, der har måttet bære stemningen.

Allerbedst er lige Molinari den ældre og tre andre spillere i 5 under par. Edoardo har måske kun klaret to forkølede cuts i år. Men Ryder Cup-spilleren fra 2010, der er bror til den mere kendte Francesco, har ikke glemt, hvordan man spiller golf.

Det ser også ud til, at vi får englændere med fremme i år. Sidste år var der fire af dem med i omspillet om sejren. Den daværende vinder, Matt Wallace, elsker tilsyneladende Danmark og hans runde i 67 slag fører ham nær toppen, hvor landsmændene Andrew “Beef” Johnston, Matthew Southgate, Chris Paisley, Sam Horsfield, Tom Murray og Paul Waring også er.

På danskerfronten er den bedst placerede spillere lige nu Mathias Gladbjerg i 2 under par.

Martin Leth Simonsen var ellers flyvende og side om side med Gladbjerg. Han var en over par, da han stod på 15. teested. Fire slag senere var han to under par. En birdie på det svære 15. hul og en hole-in-one på hul 16 bekræftede, at den 27-årige spiller har medvind i sin karriere lige nu, uanset hvilken vej, han slår bolden. Men en ærgerlige dobbelt bogey på hul 18 ændrede hele billedet af Martin Leth Simonsens dag.

Samme vind ruskede godt og grundigt i en anden 27-årig nordjydes bukseben, mens han gjorde sin runde færdig. Det store danske håb, Lucas Bjerregaard, lukkede sin runde af på ærgerlig vis med par på det nemme hul 5, en bold i vandet på det efterfølgende par 3-hul og en sur bogey på 9. hul, der var hans sidste for dagen.

En runde i par, 71 slag, er hverken fugl eller fisk. Det andet store danske morgennavn, Joachim B. Hansen, gik rundt i 72 slag.

Golf.dk er i Himmerland hele ugen. Følg vores dækning her på siden.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer