Unikt træningsmiljø: Unge talenter spejler sig i deres forbilleder | Golf.dk
Jens Kristian Thisted (med ryggen til) er blot 16 og relativt ny landsholdssammenhæng. Her er han i snak med Nanna Koerstz Madsen, der har spillet OL, vundet på Ladies European Tour og har to 2. pladser på LPGA Tour.

Foto: Emil Hornstrup

Unikt træningsmiljø: Unge talenter spejler sig i deres forbilleder

04/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Hvorfor går omkring 30 unge mennesker rundt i et mødelokale og knipser med den ene arm vejret?

Det spørgsmål ville ethvert normalt menneske nok stille sig selv, hvis han eller hun løb ind i det danske golflandshold denne onsdag aften.

Knipseriet er en del af den øvelse, som landsholdets mentaltræner har døbt ”cocktailparty”. Her skal de unge mennesker knipse, når de ikke er i gang med at tale med nogen. Og så skal de ellers hurtigst muligt i gang med snakke med nogen, de ikke kender. 

Præcis som man gør til et cocktailparty. Forskellen er, at her må man ikke være overfladisk. Man må ikke stille nemme spørgsmål, og man må heller ikke bare vælge det nemme svar.

- Vi iscenesætter en ramme, hvor det er ok at skubbe sig selv ud over kanterne. Det kan godt være lidt angstprovokerende at spørge en ældre spiller om, hvordan de håndterer modgang og kriser og om, hvem deres egne rollemodeller er, forklarer mentaltræner Jakob Hansen om øvelsen.

Han har arbejdet med elitesportsfolk inden for en række forskellige sportsgrene.

- Men det her er ret unikt, fordi du har et miljø, hvor landsholdsspillerne og pro’erne træner lige ved siden af hinanden, siger han.

Dansk Golf Unions landsholdslejre har altid deltagelse af spillere, der har taget springet til de professionelles rækker. I denne uge er der fem professionelle damespillere med på Al Ain i Abu Dhabi, hvor en lang række landsholdsspillere befinder sig.

En af dem er Cecilie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub. Hun er i gang med sin tredje sæson som landsholdsspiller.

- Jeg er ret genert, så jeg kan godt synes, det er lidt svært at stille spørgsmål, siger hun, der var en del af det pigehold, der vandt EM-guld i sommers.

Hun fortæller, at hun har gavn af hele tiden at kunne se, hvor langt hun egentlig er fra det niveau, som de professionelle spillere har.

- De har erfaringer, som vi ikke har haft mulighed for at få. De har været i mere pressede situationer end os. Og det er fedt at se, hvilke slag, de kan slå, som vi kun er på vej til at kunne slå, siger Cecilie Leth-Nissen

16-årige Jens Kristian Thysted fra Smørum Golfklub er blot i gang med sin anden sæson på landsholdet.

- Jeg synes, det er meget spændende at spørge ind til ting, de tumler med. For eksempel, hvordan de håndterer pres. Der kan jeg lære noget, siger Jens Kristian Thysted.

Han fortæller, at han blandt andet har støttet sig til Jamie Tofte Nielsen, der er et par år ældre og dermed en del af herretruppen. Han har også på en tidligere lejr fået hjælp fra challengetour-pro’erne Martin Leth Simonsen og Niklas Nørgaard Møller.

- Niklas sagde, at når han oplevede pres, så kunne han mærke det i hele kroppen. Han foreslog, at man lukker øjnene og tænker på noget andet. Det kan være fuglelyde eller bare at mærke jorden under sig. At finde noget, der er fuldstændig afvigende fra golf, og så bruge ti sekunder på at tænke på det. Det kan virkelig hjælpe, siger Jens Kristian Thysted.

Mentaltræner Jakob Hansen forklarer, at ny forskning inden for talentudvikling peger på, at unge idrætsudøvere kan have stor nytte af at træne sammen med spillere på et højere niveau.

- Det er jo spejlingen. At de kan kigge, og så kan de kombinere det med muligheden for at stille spørgsmål, lyder det fra Jakob Hansen.

Så kan man måske frygte, at de garvede spillere helst er fri for at uddele råd til yngre spillere, som om få år kan være deres konkurrenter. Sådan er virkeligheden bare ikke.

- Jeg oplever, at villigheden til at dele er meget stor. De bliver jo også parret til at spille sammen i træningsrunderne. Spillerne er jo også samarbejdspartnere. De opfatter ikke hinanden som så store konkurrenter. Målet er jo ikke at blive bedst i Danmark, men bedst i verden. Måske kan de hjælpe hinanden med at nå dertil, siger Jakob Hansen.

Han tilføjer, at de unge spillere også støtter sig til seniorerne og de professionelle, når det handler om alt fra rejseliv til teknisk træning, fysisk træning, spise- og søvnvaner, håndtering af sociale medier og meget mere.

De fem professionelle, der er med på den indeværende træningslejr er Nicole Broch Larsen, Emily Pedersen, Nanna Koerstz Madsen, Louise Markvardsen og Line Toft Hansen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,146,370
 • Unique Visitor:142,392
 • Registered Users:161,945
 • Unregistered Users:31,186
 • Blocked Users:12,413
 • Published Nodes:15,880
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.239.109.55
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:2,818
  • This week:80,725
  • This month:302,318
  • This year:2,146,785

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk