Ukendt amerikaner fælder superstjernerne ved Honda Classic | Golf.dk
Jubelscene? Det tror vi nok. Keith Mitchell har lige vist Brooks Koepka og Rickie Fowler, at på PGA National regerer han. Så har man lov til at juble.

Foto: Getty Images

Ukendt amerikaner fælder superstjernerne ved Honda Classic

04/03 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Keith Mitchell var formentlig det mindst sexede navn på et tætpakket leaderboard ved Honda Classic.

Men det kan den 27-årige amerikaner være bedøvende ligeglad med. Han lavede en afgørende birdie fra en fairwaybunker på 18. hul (et par 5-hul), og jublende knyttede han næven så hårdt, at man frygtede, han ville klemme al blod ud af sin højre arm.

- Jeg prøvede bare at fokusere hen imod slutningen. Mine tanker begyndte at vandre rundt. Jeg brugte de ting, jeg havde lært over de seneste år, sagde Keith Mitchell lige efter runden.

Han har aldrig vundet på PGA Tour eller sågår Web.com-Tour, og inden i går var han nummer 162 i verden. Det vil ændre sig i løbet af mandagen, og unge Mitchell kan nu også booke flybilletter til Georgia om en måned, da han får en plads i feltet til The Masters.

Mitchells finalerunde blev spillet i 67 slag (-3). Hans samlede vinderscore var -9.

Et slag efter kom superstjernerne Rickie Fowler og Brooks Koepka, der begge leverede en seriøs gang machogolf ved at lægge sig på det, der i et stykke tid var en delt førsteplads.

Brooks Koepka lavede birdie på to af de sidste tre huller, mens Rickie Fowler lavede birdie på tre af de sidste fire. Men der skal åbenbart større franskbrød ud af ovnen, før Keith Mitchell ikke kan gabe over det.

Mitchell replicerede nemlig med fire birdies på de sidste syv huller, kulminerende med et svært putt på 18. green, som trillede i koppen og satte golfjournalister over den ganske klode i gang med at finde ud af, hvem Keith Mitchell er.

Det har vi selvfølgelig også gjort, og vi kan afsløre, at han kommer fra Tennessee, blot har klaret 27 cuts i karrieren på PGA touren, og at hans hidtil bedste resultat var en 2. plads ved Corales Puntacana Resort & Club Championship i 2018.

Det mest spændende navn på leaderboard var måske i virkeligheden hverken Koepka eller Fowler, men 56-årige Vijay Singh, som med en sejr ville vippe Sam Snead af pinden som den ældste vinder på PGA Tour nogensinde.

Vijay Singh havde del i førstepladsen flere gang undervejs i finalerunden, men spillede sig endeligt ud af det, da hans approach bold trillede tilbage i vandet på 17. hul. Han sluttede på en 6.plads. Det er den tidligere verdensetters bedste resultat, siden han i 2016 blev nummer 2 ved Quicken Loans Invitational.

Danmarks egen Lucas Bjerregaard kan se tilbage på en ekstrem vellykket uge i Florida. Han sluttede på en delt 12. plads, som den næstbedste europæer efter Sergio Garcia.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer