Ude af sync og helt i front | Golf.dk
Denne uge er Justin Thomas nummer 10 på verdensranglisten.

Foto: Getty Images

Ude af sync og helt i front

16/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Justin Thomas har ikke vundet en golfturnering denne sæson, men det til trods er den 26-årige amerikaner helt med fremme i kampen om FedEx Cuppen og de 15 millioner bonusdollars.

Thomas var nummer 15 efter The Northern Trust, og 18 huller inde i BMW Championship ligger han til at overtage førstepladsen. 

Det er et produkt af en runde i -7, som placerer Thomas side om side med Jason Kokrak helt i front. Thomas vandt FedEx Cuppen i 2017, så han ved alt om, hvad der er på spil denne uge på Medinah Country Club og næste uge i Tour Championship i Atlanta.

Det gode spil kom dog som noget af en overraskelse for den tidligere verdensetter. 

- Det var en god dag. Det er klart, at hver gang, man skyder 65, specielt til at åbne en turnering med, er det stort. Jeg vil nok mene, at min opvarmning i dag var den værste, jeg nogensinde har haft. Jeg anede ikke, hvad bolden ville gøre. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle få ramt på bolden, og min far og Jimmy (caddie red.) og jeg blev bare enige om, at jeg bare måtte gå ud og prøve at finde noget. Det er sket for mig masser af gange før, bare ikke så ekstremt. Normalt er jeg ret god til at navigere rundt på en golfbane og finde noget at spille med, men jeg forventede helt sikkert ikke det her i dag, sagde Thomas.

Det er amerikanerne, som har taget teten, og man skal helt ned til 17. pladsen i -4 for at finde de bedste spillere født i Europa. En langsom start på Medinah var dog ikke noget problem for europæerne for syv år siden, da de gik ind til søndagens singles ved Ryder Cup bagud 10-6. Og vandt.

Justin Rose spillede en afgørende rolle i miraklet, da han fældede Phil Mickelson, og torsdag i BMW Championship var englænderen også bedst af de to. Sammen med Jon Rahm deler han 17. pladsen, mens Mickelson er nede som nummer 36 i -2.

For syv år siden var Rory McIlroy få minutter fra at misse sin teetid, og kun ved hjælp fra politiet nåede han frem i tide til at slå Keegan Bradley. I BMW Championship ligger de to lige på 25. pladsen i -3.

Et shank fra Webb Simpson var med til at give Ian Poulter sejren i deres match, men under første runde spillede også de lige op med scores i -2.

Det var Martin Kaymer, som garanterede, at Europa beholdt Ryder Cup-trofæet, men det var Francesco Molinari, som sikrede sejren. Den kom i hus da Tiger Woods sjuskede sig til en bogey på 18. hul og forærede et halvt point væk til italieneren. 

Torsdag var det 43-årige Woods, som vandt med et enkelt slag, omend hans score i -1 ikke var videre imponerende. I feltet på 70 mand svarer den runde blot til en delt 50. plads.

Dengang i 2012 var Brooks Koepka stadig flere år fra at etablere sig i verdenstoppen. Nummer ét på verensranglisten ligner til gengæld en fast mand på det amerikanske hold langt ud i fremtiden, og han ligner også et godt bud på en samlet vinder af FedEx Cup.

Koepka var på førstepladsen ved ugens start, og selvom Justin Thomas ligger til at rykke forbi, er der kun tre slag melllem de to, så alt kan ske i løbet af de kommende dage. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer