Ubesunget, undertippet - og i front før finalerunden | Golf.dk
Nick Taylor ligger højst overraskende i front for AT&T Pebble Beach Pro-Am. Kan han stå for presset i finalerunden?

Ubesunget, undertippet - og i front før finalerunden

09/02 - 2020 | Claes Meldal

Kontrasten mellem nr. 1 og 2 i Pebble Beach Pro-Am kan dårligt være større.

Da Phil Mickelson for alvor begyndte at skrue op for charmen og sænke birdieputts hen mod slutningen af sin runde på Pebble Beach i går, var det med tusinder og atter tusinder af ellevilde golffans som tilskuere. De kunne se den populære veteran spille sig med i førerbolden i AT&T Pebble Beach Pro-Am, som spilles på den smukke amerikanske vestkyst. Mickelson endte med at gå en 67'er - en af dagens bedste runder i feltet - og nåede til -16 for turneringen.

Nu venter finalerunden søndag aften dansk tid. Og der er ingen tvivl om, at Mickelson vil være mere vant til den massive medieinteresse end hans spillemakker Nick Taylor. Den 31-årige canadier har haft en fantastisk uge med runder i henholdsvis 63, 66 og 69 slag på banerne Monterey Peninsula, Pebble Beach og Spyglass Hill. Og trods hans placering øverst på leaderboardet var der ikke mere end en håndfuld fans, der så ham putte ud på Spyglass Hill i går, mens Mickelson holdt hof på Pebble Beach. Ubesungne Taylor fører med et enkelt slag ned til folkekære Mickelson og resten af feltet mindst to slag længere tilbage. Og Taylor er ikke mere blåøjet, end at han godt ved, hvor publikums sympati kommer til at ligge i finalerunden.

- Jeg trækker normalt ikke store menneskemængder ud over folk, der kender mig. Jeg ved godt, hvem de kommer for at heppe på. Det er klart, at hvis han (Mickelson, red.) sænker et putt eller laver et fantastisk slag, så vil publikum gå amok Jeg skal bare fokusere på mit eget spil og prøve at lukke alt det der ude, sagde han til PGA Tourens hjemmeside efter 3. runde.

For en mand, der kun har smagt sejrens sødme en enkelt gang på PGA Touren - i Sanderson Farms Championship for over fem år siden - og ført en relativt anonym tilværelse som PGA Tour-spiller i seks sæsoner, kan det blive noget af en udfordring. Svaret får vi i aften kl. 18.50 dansk tid, når Taylor og Mickelson tee'er ud med deres amatørpartnere i den traditionsrige turnering.

Finalerunden bliver uden dansk deltagelse. Sebastian Cappelen skulle bruge en lav runde på Pebble Beach for at klemme sig inden for cutgrænsen, men fynboen gik en 75'er og var fem slag fra at klare cuttet.

Stilling i AT&T Pebble Beach Pro-Am

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer