Twin Peaks i Himmerland | Golf.dk
Rasmus Højgaard (tv) og Nicolai Højgaard udlever en drøm i denne uge.

Foto: Dansk Golf Union/Brian Rasmussen

Twin Peaks i Himmerland

23/08 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Rasmus Højgaard træder ind på driving range iført sin sorte landsholdspolo og tilsvarende landsholdsbag.

Han går lidt frem og tilbage for at finde en plads. Ender med at stille sig ved siden af Steven Tiley og to bolde fra gråskæggede Raphaël Jacquelin, der er 27 år ældre og har spillet 565 europatour-turneringer flere end Rasmus Højgaard.

Anders Hansen kommer forbi og ser den 16-årige amatør slå et par bolde.

50 meter derfra sidder Nicolai Højgaard ved puttegreenen. Lige bag ham står Thorbjørn Olesen og arbejder på sin puttning.

De to drenge udlever en fantasi, som blev født, da de som 13-årige besøgte den første udgave af Made in Denmark som tilskuere.

- Det er helt mærkeligt at gå til venstre ind på rangen og ikke til højre, siger Nicolai Højgaard med henvisning til, at han nu kan træde ind af spillerindgangen til driving range.

Tvillingerne fra Billund fik mandag en meget tidlig julegave i form af wild cards til Made in Denmark.

De vandt for nylig EM for drenge, hvilket nok har været med til at bringe dem i betragtning til Made in Denmark. Men de ved også godt, at de er med, fordi de som enæggede og evigt konkurrerende tvillinger er en god historie.

- Hvis der kun havde været en plads i feltet, så var det nok ikke nogen af os, der havde fået den, erkender Nicolai Højgaard.

Men nu er de her begge.

Rasmus Højgaard siger, at han har et erklæret mål om at klare cuttet. Skulle det lykkes for nogen af dem, vil han være den yngste dansker, der nogensinde har klaret et cut på europatouren.

Da Golf.dk skriver til landstræner Martin Kold onsdag formiddag klokken 10.30, om vi kan lave en interviewaftale med Højgaard-drengene lyder svaret, at de stadig sover.

Nattesøvnen er altså ikke røget, men nerver skal der nok komme. Rasmus Højgaard skal ud som den første klokken 09.20.

- Sommerfuglene i maven er der. Jeg tror, jeg er ret nervøs i morgen, men jeg glæder mig sindssygt meget. Især til hul 16, hvor jeg håber at slå slaget og lave en birdie, siger han.

Højgaard-drengene ligner hinanden som to dråber vand. De har før narret lærerne i skolen og byttet klasselokaler midt i skoletiden, uden at nogen har opdaget noget.

Alligevel afviser de begge af deles som brødre og spille en finalerunde hver, hvis den ene af dem skulle klare cuttet. Ingen ville ellers lægge mærke til det.

Fantasien om at spille Made in Denmark er nemlig nu erstattet af fantasien om at mænge sig i weekenden.

- Hvis jeg lige rammer ugen, ville det være den bedste uge i mit liv. Selvom den jo faktisk allerede har været perfekt, funderer Nicolai Højgaard..

Han drømmer om at spille med Thomas Bjørn og Thomas Pieters i weekenden.

Begge drenge har allerede haft korte snakke med koryfæer som Bjørn, Kjeldsen, Hansen og Bjerregaard.

- Det første, de siger, er altid “nyd det”, siger Rasmus Højgaard.

De har al mulig grund til at nyde det. Rasmus Højgaard har lige fået yderligere en fjer i hatten, i det han i dag er bekræftet udtaget til Jacques Lèglise Trophy, hvor han skal repræsentere Europa i dyst mod Storbritannien og Irland.

- Vi plejer altid at have en uge om sommeren, hvor køllerne er lagt til siden og vi laver noget helt andet. Men det har ikke været tilfældet i år. Der har været så meget run på, siger Rasmus Højgaard.

Det virker dog ikke som om, det tynger hans humør.

Husk, at vi hver dag under Made in Denmark udsender vores nyhedsbrev med alle dagens bedste historier. Skriv dig op her.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer