TV-dækning fra bunden: - Vi har været ret opfindsomme, synes vi selv | Golf.dk
Henrik Knudsen (tv) fotograferet under Made in Denmark 2019 med sin mangeårige makker, Leif Nyholm. I år bliver det en helt anderledes oplevelse fra Himmerland - også for seerne.

Foto: Brian Rasmussen

TV-dækning fra bunden: - Vi har været ret opfindsomme, synes vi selv

24/06 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Jyske Bank PGA Championship ligner ikke nogen anden golfturnering.

Spillerne kører i buggies under turneringen, publikum er bandlyst, og feltet er det stærkeste, rent danske felt, vi nogensinde kommer til at se.

Mediedækningen minder heller ikke om det, vi kender.

Under Made in Denmark summer mediecentret i Himmerland som regel af aktivitet og faglig sparring sker på flere forskellige sprog.

I denne uge er her, udover Golf.dk, blot enkelte medier til stede, som formentlig primært håber på at få en bid af Thorbjørn Olesen.

Og så er Viasat her. Deres kommentatorer skal fortælle om turneringsgolf for 1.000. gang. Intet nyt i det.

Til gengæld kommer transmissionen til at være et lille pionérprojekt. De skal nemlig også selv producere billederne.

- Vi har jo slet ikke de faciliteter, som europatouren har - med kraner og radiofrekvenskameraer og så videre, fortæller Henrik Knudsen, der har kommenteret golf siden begyndelsen af 90’erne.

Han bruger tirsdag og onsdag på at indsamle info om turneringen. Torsdag og fredag skal han kommentere.

- Vi har været ret opfindsomme, synes vi selv. Vi har 11 kameraer i gang, men der er ikke mange danske fotografer, der er trænet i at filme golf og følge bolden i luften, og så videre, siger han.

Henrik Knudsen fortæller, at Viasat opererer primært med mobile kameraer, så man kan følge spillere rundt på banen.

Der vil dog være steder på banen, hvor der fast vil være kamera. Det gælder 10. hul, som er et svært par 3-hul og så de tre afsluttende huller. Himmerland Hill vil altså være en del af tv-dækningen uanset hvad.

Tv-holdet kommer heller ikke til at have den hjælp, som de er vant til at have fra europatouren, som plejer at levere interviews og andre spots til de kanaler, der har rettighederne til touren.

- Så sent som i sidste uge lavede vi interviews med 20 spillere. Så hvis for eksempel Marcus Helligkilde kigger frem i turneringen, så har vi et interview med ham. Vi har også grafikker og præsentation af banen. Vi skal nok få en rigtig dækning ud af det, men vi har altså ikke kameraer på store stilladser og med voldsom zoom.

V Sport Golf, TV3 Sport og Viaplay transmitterer fra de to sidste runder, begge dage fra 13 til 17.

Henrik Knudsen fortæller, at det bedste ved denne uge er blot at komme i gang igen.

- Det hele har været meget underligt. Jeg tog på ferie, og på vejen hjem brød alt det her løs. Jeg har gået derhjemme (under coronapausen, red.) og fundet ud af, at jeg i hvert fald ikke er klar til pension. Men jeg har indrettet mig efter det, og jeg har heldigvis fået spillet en masse golf, siger Knudsen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer