Turneringens laveste runde og niendeplads til Rasmus Højgaard | Golf.dk
Rasmus Højgaard brød igennem på den internationale golfscene med sejren på Mauritius.

Foto: Frank Cilius

Turneringens laveste runde og niendeplads til Rasmus Højgaard

30/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ugen igennem har Nicolai Højgaard været Danmarks spydspids ved Italian Challenge Open Eneos Motor Oil, men søndag blev han overhalet af sin storspillende tvillingebror.

Rasmus Højgaard var på 35. pladsen ved dagens start, seks slag efter Nicolai på en delt syvendeplads. 

Med fire pars til at starte finalerunden på Terre Dei Consoli Golf Club lignede det ikke en dag ud over det sædvanlige, men i løbet af de sidste 14 huller producerede Rasmus Højgaard ni birdies. Han kom rundt i 63 slag, turneringens bedste runde, og spillede sig helt frem til en delt niendeplads.

- Det var sjovt. De første tre dage har ikke været rigtig gode. Jeg fik det ikke rigtig til at køre, så at få det klaret her på sidstedagen er ret vidunderligt, sagde Rasmus Højgaard til challengetouren.

Resultatet er hans anden top-10 placering i træk og den fjerde ud af syv mulige på challengetouren i år. Han får 7.200 euro for ugens arbejde og rykker fra nummer 14 til niendepladsen på challengetourens pengeliste. 

- Starten har været mere end fantastisk. Og det er fedt at fortsætte med at spille godt for tiden, og forhåbentlig kan jeg blive ved med det, sagde Højgaard.

Til gengæld gik Nicolai Højgaard glip af sit første top-10 resultat. Det blev til en runde i -1, hvilket gav et dyk til 13. pladsen i -11, to slag efter sin bror. Der var uden tvivl håb om et større resultat, men ikke desto mindre var det sæsonens bedste slutplacering for den tidligere europamester. Nicolai Højgaard har hentet fire top-20 placeringer og er nu nummer 39 på pengelisten.

Der skulle omspil til, før vinderchecken på 48.000 euro kunne uddeles. Antoine Rozner førte på vej ind til søndagen, og med en sejr – sæsonens tredje – ville han blive forfremmet til europatouren. Sådan skulle det ikke gå, for franskmanden kunne kun matche banens par på de afgørende 18 huller og dumpede ned til fjerdepladsen.

I stedet blev det Matthew Jordan og Lorenzo Scalise, som nåede til -17 og måtte ud på et ekstrahul. Der sænkede engelske Jordan et putt på to en halv meter for par og sin første sejr i løbet af bare syv turneringer på challengetouren.

Den tredje danske finalist, Martin Leth Simonsen, var et slag over par søndag og sluttede på 45. pladsen i -3.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer