Tung afslutning koster Joachim top-10 resultat | Golf.dk
Joachim B. Hansen er i fin form inden næste uges Joburg Open.

Foto: Getty Images

Tung afslutning koster Joachim top-10 resultat

03/12 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansen kan tage fra Australian PGA Championship med en pæn check på 15.548 euro efter finalerunde to slag under par og en delt 15. plads. Det er den største præmie for den 27-årige challengetourspiller i 2017, og den kan være med til at finansiere de kostelige rejseaktiviteter i det nye år.

Alligevel vil det være med en lidt bitter smag i munden, han begiver sig videre mod Sydafrika og næste uges Joburg Open. De sidste 40 minutter på RACV Royal Pines Resort blev nemlig dyre for Hansen.

Ved dagens start var den eneste tilbageværende dansker på 10. pladsen, men bogeys på de to første huller satte Hansen en smule tilbage. Otte birdies i løbet af de næste 13 huller gjorde dog, at han var fem under par for dagen med tre huller tilbage. De blev spillet i bogey, doublebogey, par, og det kostede en top-10 placering og rundt regnet 10.000 euro.

Hansens total i -8 var nok til at slå den regerende Masters Champion, Sergio Garcia, med to slag. Den var ikke nær nok til at spille med om sejren. Vinderscoren blev -18, og dertil nåede både Cameron Smith og Jordan Zunic efter 72 huller.

Derfor måtte de to australiere ud i omspil, og det blev Smith, nummer 86 i verden, som trak det længste strå på andet ekstrahul.

- Jeg har ikke engang haft tid til at forstå det, men det har været et rigtig godt år. Mit mål var at vinde en turnering herhjemme, og det er rart at kunne sætte hak ud for det, sagde Smith, der til daglig spiller på PGA Touren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer