Trods corona: Rekorden slået i Greve | Golf.dk
Greve Golfklub har oplevet rekordstor tilmelding til denne uges "Linksuge" - som samtidig har tvunget klubben til at tænke alternativt.

Foto: Torben Rasmussen

Trods corona: Rekorden slået i Greve

15/07 - 2020 | Henrik Søe

Akkurat som i de øvrige danske klubber har corona-situationen vendt op og ned på 2020-sæsonen i Greve Golfklub. De planer, som bestyrelse og udvalg havde forberedt, blev kastet op i luften igen, da statsministeren lukkede landet ned i marts, og først i april startede man så småt med de første famlende forsøg på at komme i gang igen. 

- Corona tvang os til at tænke anderledes. Åbningsturneringen blev afholdt med næsten to måneders forsinkelse, og alle turneringer bliver i 2020 indtil videre afholdt med løbende start, fortæller Jeppe Dohn, der er formand for klubbens turneringsudvalg. 

Greve Golfklub har siden sommeren 2014 været vært for “Linksugen”, hvor der i løbet af uge 29 afvikles en lang række forskellige turneringer. I år var man i tvivl om, hvorvidt det overhovedet var forsvarligt at gennemføre den syvende udgave af turneringsugen, men da klubben besluttede sig for at holde fast i det populære koncept og åbne for tilmeldingerne til ugens i alt otte turneringer, havde de ikke i deres vildeste fantasi drømt om at netop 2020 skulle blive rekordår.

 I alt 831 golfspillere har tilmeldt sig Linksugen, hvoraf cirka 300 spillere kommer fra andre klubber end Greve. 

For at skabe kontrol over antallet af besøgende i klubben og sikre at afstandskrav kunne overholdes på terrassen og i klubhuset, krævede det lidt andre foranstaltninger end normalt. 

- Vi besluttede – uagtet om der ville blive åbnet for større forsamlinger – at gennemføre turneringerne i Linksugen med løbende start og efterfølgende løbende spisning, siger Jeppe Dohn, der er tovholder på den årlige Linksuge. 

Klubben har også valgt at suspendere alle traditionelle rækkeinddelinger ud fra handicap og i stedet lavet rækker inddelt efter starttidspunkt, så der kan laves en corona-sikker præmieoverrækkelse ca. hver time. 

- Vi anvendte samme system til vores Pink Cup i juni og det er vores opfattelse, at danskerne er blevet så vant til at alt er anderledes i 2020, så denne lille ændring også accepteres uden større sværdslag, fortæller Jeppe Dohn.

- Det giver jo lidt stof til eftertanke og på trods af den alvorlige baggrund har det været meget sundt at vende bøtten og tænke kreativt. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk