Tre sidste huller koster Winther 10.000 euro | Golf.dk
Jeff Winther er godt placeret på Race to Dubai efter sæsonens første opgaver.

Foto: Getty Images

Tre sidste huller koster Winther 10.000 euro

16/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Efter sidste uges syvendeplads var Jeff Winther igen på vej mod et flot resultat i Alfred Dunhill Championship. Den 30-årige dansker var to under par for dagen efter 15 huller, og par på turneringens sidste huller ville have resulteret i en delt 15. plads.

Sådan gik det ikke. Leopard Creek gav den tredobbelte Q-School dimittend problemer, og en bogey, en doublebogey og en par gav et dyk i tabellen til en delt 34. plads. For det resultat modtager Winther 10.800 euro, næsten 10.000 euro mindre end spillerne på 15. pladsen.

Den ærgerlige afslutning til trods bør Winther gå på juleferie ved godt mod. Efter at have fornyet spillerettten til europtouren valgte han ikke at tage til Hong Kong og åbne sæsonen. Den turnering havde væsentligt større præmiesum end de to sydafrikanske turneringer, Winther har deltaget i, men det flotte spil de seneste 11 dage betyder, han kan gå ind til 2019 på 37. pladsen på Race to Dubai.

Winther startede finalerunden på 29. pladsen side om side med den anden danske finalist, Joachim B. Hansen. Vinderen af challengetouren 2018 lagde ud med en birdie, men i løbet af de næste 10 huller satte han 10 slag til. 

Hansen leverede en flot afslutning for at komme rundt i +7, men slutresultatet blev alligevel et dramatisk fald til 62. pladsen i +5. Efter tre klarede cuts i sæsonens fire første turneringer er han nummer 65 på Race to Dubai.

Scott Jamieson vandt sin hidtil eneste turnering på europatouren i Sydafrika, og han gik ind til finalerunden alene på førstepladsen. Det blev dog en af skottens landsmænd, som kom tættest på sejren. 

Jamiesons finale i par gav et fald til tredjepladsen i -11, mens David Drysdale sluttede et slag bedre.

Amerikaneren David Lipsky startede dagen på andenpladsen. Han var fem slag under par efter 10 huller og en kort overgang var forspringet ned til andenpladsen på seks slag. Det nåede alligevel at blive tæt, da Lipsky løb ind i en doublebogey 16. hul. 

Karrierens anden titel kom dog i hus med en birdie på 18. hul for en samlet score i -14 og en sejr på to slag.

- Det er ubeskriveligt. Sejre er hvad vi alle håber på, det er det, vi træner for. Alle timerne, al blodet, sveden og tårerne – det er for det.

- Det var et hårdt år for mig. Jeg har ikke spillet så godt og kæmpet med tingene. At slutte året med en sejr er så specielt, og jeg ser virkelig frem til store ting i 2019, sagde Lipsky til europatouren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer