Tre omspilssejre i DGU Elite Tour | Golf.dk
Emily Pedersen.

Foto: Getty Images

Tre omspilssejre i DGU Elite Tour

31/05 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

15-årige Amalie Leth-Nissen gik ind til finalerunden ved damernes Wiibroe Cup – DGU Elite Tour II på førstepladsen. Supertalentet fra Hjortespring har efterhånden gjort det til en vane at være med helt i toppen, men weekendens turnering i Helsingør var alligevel en ny oplevelse. 

Med i feltet var tre professionelle stjernespillere – Emily Pedersen, Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen – og søndag skulle Leth-Nissen forsøge at holde dem bag sig på vej mod sejren.

Koerstz Madsen var allerede ude af kampen efter en skidt runde lørdag, og Broch Larsen faldt fra med en 75'er søndag. Dermed udviklede det sig til en tvekamp mellem Leth-Nissen og den otte et halvt år ældre Pedersen. 

Det var lige før, at Hillerøds Sarah Skovgaard Bils nåede op at blande sig, da hun gik en fuldstændig fænomenal 65'er – to slag bedre end nogen anden runde i turneringen og fem slag bedre end nogen anden runde søndag – men en samlet score i -1 var to for mange til at komme med i omspillet. 

Leth-Nissen kom skidt fra start og var to slag over par efter fire huller, men til gengæld var det den tidligere individuelle europamester og Solheim Cup-Spiller, Pedersen, som havde problemer sidst på runden. 

Bogeys på de tre sidste huller gav Pedersen en runde i par og en total i -3. Da spillemakkeren Leth Nissen producerede pars på de to sidste huller, kunne hun skrive under på en runde i +1 for at fremtvinge ekstrahuller. 

Der trak Pedersen det længste strå på andet omspilshul.

Hos herrerne på samme bane skulle der tre ekstrahuller til, før vinderen blev fundet. En lang række spillere havde en realistisk chance for at løbe med sejren, da finalerunden gik i gang, men det blev Hamish Brown fra Aalborg og Jacob Skov Olesen fra Næstved, som trak fra feltet og skulle afgøre turneringen mellem sig.

Begge brugte 65 slag under første runde, og søndag lavede de hver seks birdies og en bogey for matchende 66'ere. Dermed stod de lige i -11, tre slag foran Frederik Birkelund på tredjepladsen.

Efter to delte huller var det Skov Olesen, som kunne juble over sejren og slutte sig til de øvrige vindere; Leth-Nissen hos damerne og Viola Kruse hos pigerne. 

Kruse startede dagen på førstepladsen efter 76 slag lørdag. Søndag gik hun samme score, og med en total i +10 vandt hun med et slag ned til Filippa Guldberg på andenpladsen og to slag foran Malene Arildsen.

I Frederikshavn rundede drengene deres tre runder lange turnering af, og også her skulle der omspil til, 54 huller var ikke nok til at finde en vinder.

Emil Panum Kjeldsen lå i spidsen efter de to første runder, men 82 slag søndag gav et fald til en delt sjetteplads.

I stedet blev det Magnus Østergaard fra Hjørring og Jonas Thygesen fra Randers, som kom til at kæmpe om titlen. Østergaard gik en 76'er søndag, tre slag højere end Thygesens score. De sluttede begge i +10 samlet, et slag foran nummer tre, Magnus Frederiksen.

Efter omspil var det Thygesen, som kunne træde helt til tops på podiet.

Resultaterne i Helsingør
Resultatet i Frederikshavn 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer