Tre danskere kommer til at tage del i årets største præmiesum | Golf.dk
Mark Haastrup vil igen i år forsøge at kæmpe sig tilbage på europatouren.

Foto: Getty Images

Tre danskere kommer til at tage del i årets største præmiesum

23/03 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Mark Haastrup har taget det første skridt til at råde bod på en middelmådig 2017-sæson på challengetouren.

Ved Kenya Barclays Open er han stabilt spillende og bedste dansker. Efter runder i 71 og 70 slag er han én under par. Det er nok til en delt 37. plads for den 33-årige dansker.

Dermed er han bare fire slag fra top-10 inden weekendens finalerunder. De bærer ekstra betydning, da Barclays Kenya Open er en af bare to turneringer på årets Challenge Tour med hele 500.000 euro i præmiepenge.

Mens Mark Haastrup er tæt på top-10, så er han langt fra den absolutte top i ugens felt. Her ligger nemlig den unge tysker Max Schmitt, som har været ustoppelig torsdag og fredag.

Han er ganske vist kun 19 år gammel, og turneringen er hans første på challengetouren nogensinde (han har deltaget i en enkelt turnering på europatouren i 2017). Men på Muthaiga Golf Club lavede han i dag seks birdies på sine sidste otte huller.

Det var nok til en 65’er, og han er 10 under par og alene på førstepladsen, to slag foran norske Kristian Krogh Johannessen.

Max Schmitt har kun spillet i tre turneringer som professionel inden denne uge. Sidste år vandt han tre gange som amatør på den tyske third level tour, Pro Golf Tour..

Mark Haastrup så længe ud til at skulle blive eneste dansker til at klare cuttet.

Martin Ovesen og Morten Ørum Madsen har formentlig siddet og bidt negle i klubhuset hele fredag eftermiddag. De to jyder havde begge respektable runder i dag - i særdeleshed Ovesen med en 68’er - men deres samlede score på én over par lå lige omkring cuttet Så meget var tydeligt allerede midt på dagen, da de to havde spillet færdig.

Til sidst var det dog nok til en delt 60. plads, og dermed kom de to med på alleryderste mandat, da cutgrænsen går ved netop den placering på europas næstbedste tour.

For Jeppe Huldahl blev comebacket til Challenge Tour en skuffelse - i hvert fald her i den første turnering. To runder á 75 slag efterlader ham langt fra cutgrænsen. Også Joachim B. Hansen sluttede fjernt fra præmiepengene.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer