Tre danskere klar til weekenden i Jordan | Golf.dk
Kun turneringens førende spiller gik fredag en lavere runde end Emily Pedersens 67'er.

Foto: Getty Images

Tre danskere klar til weekenden i Jordan

05/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er 393.000 dollars på højkant i Mixed Jordan Open, men til gengæld er der ingen ranglistepoint til feltet bestående af spillere fra challengetouren, LET og Staysure Tour. 

Den uofficielle status til trods kan turneringen på Ayla Golf Club blive en hjørnesten i genopbygningen af Emily Pedersens karriere. 

Der har været langt mellem lyspunkterne de seneste små to år, men i Jordan er den 23-årige dansker klar til finalerunden.

Efter ni huller på første runde var Pedersen fire slag over par, men fire birdies og en doublebogey på vejen ind gav en score i +2 og en realistisk chance for at klare cuttet.

Par var den afgørende grænse for weekendarbejde efter første runde, og det samme var tilfældet, da de 123 spillere blev til 66 fredag aften.

Det tog ikke lang tid for Pedersen at spille sig ind i varmen. Hun lavede tre birdies i løbet af fredagens første fire huller og pyntede scorekortet med en eagle på niende hul. Den tidligere Solheim Cup-spiller nåede også til -7 for dagen, inden det blev til to bogeys på de sidste huller.

67 slag kunne Pedersen skrive under på, og med runden i -5 rykkede hun til tre under par samlet. Det giver en delt 22. plads, hvor man også finder Lasse Jensen efter en 71'er.

De er et slag efter feltets bedste dansker, Martin Leth Simonsen. Nordjyden har været bundsolid i løbet af de første 36 huller. Kun to bogeys er det blevet til, og efter dagens 71'er er han på en delt 20. plads i -4.

Solidt spil er ikke nok, hvis han har planer om at blande sig i topstriden; der skal noget ekstraordinært til. For anden dag i træk var Meghan MacLaren rundt i 65 slag og det bragte englænderen alene i spidsen i -14.

- Jeg er ret så glad. Det er ikke ofte, jeg går 65'ere, så at have to i træk er ret specielt, sagde den førende spiller til LET.

Hun har to slags forspring ned til Daan Huizing og fire slag ned til de to seniorspillere Jack Senior og Paul Streeter samt challengetourens Oliver Farr.

Mixed Jordan Open er første gang, professionelle herrer og damer kæmper mod hinanden om den samme præmiepulje, og derfor er det også første gang, at par af heteroseksuelle professionelle er i direkte kamp mod hinanden.

Dem er der to af. Norske Marianne Skarpnord har indtil videre overtaget mod sin forlovede, australieren Richard Green. Skarpnord ligger side om side med Pedersen og Jensen på 22. pladsen, mens Green er nummer 39 i -1.

Hos ægteparret Henry gav fredagen både skuffelse og glæde. Scott Henry spillede sig frem til syvendepladsen med en runde i 67 slag, mens Kylie missede cuttet med fire slag.

Det bliver også til en friweekend for de to sidste danske deltagere. Christian Gloët rejste sig flot efter 76 slag torsdag, men to slag under par fredag rakte kun til en 76. plads i +2. Der sluttede Steen Tinning også. 

Med en birdie på 14. hul nåede den danske seniorspiller til -1 for turneringen, men en bogey og en doublebogey fulgte på de sidste huller og sendte ham ud i kulden.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer