Tre danskere har ryggen mod muren på Valderrama | Golf.dk
Anders Hansen er blandt de danskere, som er i overhængende fare for at miste pladsen på europatouren efter denne uges turnering i Spanien.

Foto: Getty Images

Tre danskere har ryggen mod muren på Valderrama

17/10 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Der er en hel måned til sæsonen på europatouren rundes af ved DP World Tour Championship, men for de lavere rangerede spillere er denne uges Andalucía Valderrama Masters sæsonens store finale. 

På den frustrerende smalle Real Club Valderrama i Sotogrande afgøres det, hvem som beholder tourkortet og hvem som må tilbage på Q-School og kæmpe for fremtiden. 110 på Race to Dubai er det afgørende nummer, succeskriteriet, og fire danskere finder sig selv på den forkerte side af den grænse, og derfor venter der en intens eksamen i det sydspanske.

Thomas Bjørn på 183. pladsen er der ingen grund til at være bekymret for. Den succesfulde Ryder Cup-kaptajn har endnu ikke besluttet sig for, om han har lyst til at kæmpe sig tilbage i topform for at jagte titel nummer 16 på europatouren, men han har flere års exemption tilbage på bagrund af sine meritter tidligere i karrieren. For tre danske kollegaer er der intet sikkerhedsnet.

Inden ugens turnering er Fabrizio Zanotti nummer 110 med 334.838 point. Det vil med al sandsynlighed ikke være nok, når den to millioner euro store præmiesum er fordelt søndag. Hvad der kommer til at række, er ikke til at sige, men dette er vilkårene for de tre danskere.

Jeff Winther
Race to Dubai: 143 med 229.134.
Har brug for en tredjeplads for at vide sig nogenlunde sikker.
Et klaret cut vil i sig selv være et stort skridt i den rigtige retning for Winther. Kun top-145 på Race to Dubai kvalificerer sig direkte til Final Stage af Q-School.

Lasse Jensen
Race to Dubai: 160 med 184.003.
Har brug for en andenplads.
Efter fire sæsoner i træk på europatouren – hvoraf han har undgået Q-School de seneste to år – er Jensen igen i alvorlig fare for at blive degraderet til challengetouren.

Anders Hansen
Race to Dubai: 275 med 14.932
Kun en sejr tæller for Hansen. Efter at have indstillet karrieren i slutningen af 2015, spillede den dobbelte vinder af flagskibsturneringen på Wentworth to sæsoner på deltid. For et år siden havde han ikke gjort nok til at bevare spilleretten, men et besøg på Q-School fiksede det problem. Andalucía Valderrama Masters er Hansens kun niende turnering i denne sæson, og det kan vise sig at blive hans sidste nogensinde. Hvis altså ikke det ender med sejr. Det er ikke helt urealistisk. For et år siden sluttede Hansen på sjettepladsen.

Foruden de fire nævnte danskere har også Søren Kjeldsen meldt sig til turneringen, som den forsvarende mester, Sergio Garcia, er vært for, mens Frederik Dreier har fået en invitation.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer